Ieder weekend zit Splinter Chabot op de bank met inspirerende gasten bij SPLNTR! Hij ontvangt cabaretier Pepijn Schoneveld, die hem vertelt over zijn traject om vruchtbaar te worden. 

Moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken

Pepijn Schoneveld is een cabaretier die niet om moeilijke onderwerpen heen draait. Hij haalt zijn grappen vooral uit ongemakkelijke gesprekken maar weet zo toch veel onderwerpen bespreekbaar te maken. ‘’Ik vind het belangrijk om grappig te maken over dingen die pijnlijk zijn.’’ legt hij uit. 

blockquote
Ik vind het belangrijk om grappig te maken over dingen die pijnlijk zijn.
Pepijn legt zijn vorm van humor uit.

Zijn vader leed aan kanker en zou daar uiteindelijk aan overlijden. Om dat dragelijk te maken voor zichzelf, maakte Pepijn vaak grappen over de ziekte. Hij ziet comedy als een manier om toch te praten over dingen waar we ons normaal niet comfortabel bij voelen. Wel heeft hij moeten leren dat nare gevoelens er ook mogen zijn en dat je comedy niet te vaak moet gebruiken om emoties af te weren.

Een traject naar vruchtbaarheid

Op de middelbare school kreeg Pepijn ook met een heel ander probleem te maken. Zijn lichaam maakte namelijk geen testosteron aan, wat het belangrijkste geslachtshormoon voor mannen is. Hierdoor groeide hij niet en had hij op zestienjarige leeftijd nog steeds een hoge stem.

Vroeger kreeg hij testosteron direct toegediend maar ondertussen krijgt hij medicatie waardoor zijn lichaam het zelf aan kan maken. Nu zit hij in een traject waarin hij probeert om vruchtbaar te worden, iets wat hij door zijn gebrek aan testosteron nog nooit zo is geweest. 

Kwetsbaarheid

Pepijn stelt zich kwetsbaar op over het onderwerp en volgens zijn vrienden zit kwetsbaarheid zelfs in zijn natuur. Aan het einde van de dag vindt hij namelijk dat de mooiste onderwerpen worden geboren uit kwetsbaarheid.

Kijk alles van SPLNTR! terug op NPO Start!

Deel dit artikel