Een shotje inspiratie voor het slapengaan! Splinter Chabot ontvangt ieder weekend spraakmakende gasten bij SPLNTR! Hij sprak met Robert de Hoog en Sjoerd Fleur, die hem alles vertelden over hun bijzondere vriendschap op de set van Mocro Maffia.

Een broedplaats voor jong talent

‘’Het is een broedplaats voor jong talent en mensen die normaal niet een podium zouden krijgen’’. Robert is enthousiast over zijn rol in de dramaserie Mocro Maffia, die door menig Nederlander werd bekeken in de afgelopen maanden. Ook Sjoerd, die ondanks het syndroom van down een hoofdrol speelt in de serie, vindt het ongelofelijk gaaf om zijn rol te mogen realiseren.

SPLNTR-S1E5-SJOERD2.jpg.jpg
Sjoerd speelt het broertje van Robert in Mocro Mafia
SPLNTR-S1E5-SJOERD2.jpg.jpg

Het broertje van

Sjoerd werd in het tweede seizoen geïntroduceerd als Joey, het broertje van Robert. Hij bleek een natuurtalent en de filmploeg was altijd extra blij als ze zagen dat hij aanwezig zou zijn bij een opname. Sjoerd had al snel een wens voor zijn karakter in het derde seizoen. Hij wilde meer actie en vooral ook schieten! En dat is hem gelukt. ‘’Dit was echt f*cking gaaf!’’ zegt hij met een brede lach op zijn gezicht. Sjoerd groeide uit tot een publiekslieveling.

Sjoerd zijn wens kwam uit in Mocro Maffia
Sjoerd zijn wens kwam uit in Mocro Maffia
Sjoerd zijn wens kwam uit in Mocro Maffia

De rafelrand van de maatschappij

In de serie komt veel geweld voor en Splinter is benieuwd hoe Robert daar tegenaan kijkt. Hij zegt dat veel van het geweld in de serie gelijk is aan het soort geweldig dat we helaas steeds vaker op het nieuws zien: ‘’Soms haalt de realiteit ons nog harder in dan we hopen.’’. Om zich voor te bereiden zocht Robert de rafelrand van de maatschappij op. Hij wilde alles weten over de mensen die zich in illegale praktijken mengen, hoe ze hun telefoon vasthouden, hoe ze lopen, alles. 

blockquote
Soms haalt de realiteit ons nog harder in dan we hopen.
Robert over het geweld in Mocro Mafia.

Verscheept raken

Volgens Robert gaat de serie vooral over jongeren die op zoek zijn naar veiligheid en dat bij de verkeerde mensen opzoeken. Het legt uit hoe normale mensen kunnen zakken tot het tragische dieptepunt waarbij ze een ander kunnen omleggen.

Kijk alles van SPLNTR! terug op NPO Start!

Deel dit artikel