Dit weekend sprak Splinter met Mandy en Thorn die samen de podcast Couple Goals presenteren. Bij SPLNTR! vertelden ze uitgebreid over hun relatie en over het hebben van een non-binaire identiteit.

Let op!

Dit artikel leest even iets anders. Dit komt omdat we bij non-binaire personen zullen verwijzen naar 'die/hen'.

Onafscheidelijk

Mandy en Thorn hebben elkaar voor het eerst gezien in Club NYX in Amsterdam. Thorn zag Mandy meteen al staan, maar durfde haar nog niet aan te spreken. Een half jaar later zag die haar weer, maar nu op een feministisch evenement. Hierdoor wist Thorn: ‘’Ze is niet alleen heel mooi, maar ze vindt ook dezelfde dingen belangrijk als ik.’’. Toen ze samen op de foto moesten, sloeg er een vonk over en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Non-binair

Zelf zaten ze op een roze wolk, maar ze kregen helaas ook kritiek op hun relatie. Zo kreeg Mandy zelfs bedreigingen omdat ze een relatie met Thorn heeft, die non-binair is. Dat betekent dat die niet man is, niet vrouw, maar ergens er tussenin.

Toen Thorn zes was, wist die al dat die niet vrouwelijk was en dacht vervolgens dat die dan wel mannelijk moest zijn. Er waren immers geen andere opties.

Daar gelooft Thorn inmiddels niet meer in. Toen die 21 was, hoorde Thorn pas voor het eerst over de term non-binair, waarna er meteen een last van hen schouders viel. Nu speelt die het karakter Lesley in de jeugdserie SpangaS en dat vind die geweldig: ‘’Dit is wat ik heb gemist als kind, iemand waarvan ik kan denken: zo ben ik ook!’’.

blockquote
Dit is wat ik heb gemist als kind, iemand waarvan ik kan denken: zo ben ik ook!
Thorn over het spelen van een non-binair karakter

Couple Goals

Mandy en Thorn kregen zo vaak vragen over hun relatie dat ze besloten om een podcast te beginnen. Met Couple Goals maken ze alle onderwerpen rondom relaties bespreekbaar. Ze ontvangen wekelijks een ander koppel waarvan de relatie anders in elkaar steekt.

SPLNTR! zie je elke zondag om 21.45 uur op NPO 3. 

Kijk de eerste aflevering terug op NPO Start!

Deel dit artikel