Sportlab Sedoc Preloader
Sportlab Sedoc

Over Sportlab Sedoc

In het derde seizoen van Sportlab Sedoc analyseert Gregory samen met wetenschappers tot in de kleinste details de mogelijkheid om weer eens grote sportwedstrijden te winnen. In hoeverre kan de wetenschap de kans op die titels nog nét iets groter maken? 

Hoe kunnen we weer eens Wimbledon, de 100 meter sprint, de Tour de France of de 100 meter vrije slag gaan winnen? Gregory zoekt uit waarom Richard Krajicek, Fanny Blankers-Koen, Joop Zoetemelk en Pieter van de Hoogenband wel ooit die felbegeerde sporttitels wonnen.

Seizoen drie van Sportlab Sedoc is vanaf vrijdag 10 juni 2022 te zien op NPO 2.

Trailer Sportlab Sedoc

In het eerste seizoen dook voormalig Olympisch atleet Gregory Sedoc, Europees Kampioen op de 60 meter horden in 2007, in de wereld van de innovaties in de topsport. Om het beste van de top te worden, moet je tegenwoordig meer doen dan alleen trainen. Het uiterste halen uit je lichaam en de nieuwe technologie.

Gregory Sedoc onderzoekt in het tweede seizoen van Sportlab Sedoc hoe wielrenster Annemiek van Vleuten, windsurfer Kiran Badloe, atlete Dafne Dekkers en handbiker Jetze Plat de beste kunnen worden bij de Olympische Spelen 2021 in Tokio. Hij neemt de kijker in vier afleveringen mee naar innovatielabs, testcentra en universiteiten; de plekken waar een wedstrijd anno 2021 écht gewonnen wordt.

De topsport verbeteren

Hij spreekt wetenschappers, psychologen en voedingsdeskundigen. Hij gaat naar testcentra, windtunnels en universiteiten. Dat zijn nu de plekken waar de kampioenen van morgen gemaakt worden. Want het moet sneller, hoger en sterker. In zijn sportlab kijkt hij naar hoe de wetenschap de topsport nog verder kan verbeteren.

Sportlab Sedoc terugkijken