Sportlab Sedoc Preloader
Sportlab Sedoc

Over Sportlab Sedoc

In het tweede seizoen van Sportlab Sedoc analyseert Gregory samen met wetenschappers tot in de kleinste details de potentieel gouden races van vier Nederlandse medaillekandidaten. In hoeverre kan de wetenschap de kans op die felbegeerde gouden plak nog nét iets groter maken? 

Hij zoekt het uit voor wielrenster Annemiek van Vleuten, windsurfer Kiran Badloe, atlete Dafne Schippers en handbiker Jetze Plat. Alle vier hopen ze de beste te worden op de Olympische Spelen in 2021 in Tokio.

Seizoen twee van Sportlab Sedoc was vanaf vrijdag 14 mei 2020 te zien op NPO 2.

Trailer Sportlab Sedoc

In het eerste seizoen dook voormalig Olympisch atleet Gregory Sedoc, Europees Kampioen op de 60 meter horden in 2007, in de wereld van de innovaties in de topsport. Om het beste van de top te worden, moet je tegenwoordig meer doen dan alleen trainen. Het uiterste halen uit je lichaam en de nieuwe technologie.

De topsport verbeteren

Hij spreekt wetenschappers, psychologen en voedingsdeskundigen. Hij gaat naar testcentra, windtunnels en universiteiten. Dat zijn nu de plekken waar de kampioenen van morgen gemaakt worden. Want het moet sneller, hoger en sterker. In zijn sportlab kijkt hij naar hoe de wetenschap de topsport nog verder kan verbeteren.

Sportlab Sedoc terugkijken

&nbs