In deze special blikt Edsilia Rombley terug op haar veelzijdige carrière en laat de altijd vrolijke zangeres ook haar emotionele kant zien. 

Soulmuziek werd met de paplepel ingegoten bij Edsilia. Al zingend en rappend werd er vroeger schoongemaakt in ‘Huize Rombley’. Daarom was het ook niet zo gek dat Edsilia een nummer van de soulzangeres Oleta Adams zong bij de Soundmixshow. Oleta Adams is een belangrijke vrouw voor Edsilia geweest. “Zij is echt een inspiratiebron voor mij. Door haar heb ik mijn lage stem kunnen omhelzen.” 

Na haar deelname aan de Soundmixshow ging het balletje rollen. Zo werd Edsilia gevraagd door Fluitsma & Van Tijn om het nummer ‘Hemel en Aarde’ te zingen tijdens het Eurovisie Songfestival in Birmingham. Ze eindigde als vierde.

blockquote
Ik was wel echt een groentje. Ik had het Eurovisie Songfestival überhaupt nog nooit gezien!
Edsilia Rombley

Herkansing

Tien jaar later mocht Edsilia het nogmaals over doen. Het nummer ‘Nooit meer zonder jou’ werd tijdens het Eurovisie Songfestival in het Engels gezongen. “Ik heb hier wel spijt van”, vertelt Edsilia. Dit keer kwam Nederland niet verder dan de halve finale, maar Edsilia kijkt er positief op terug: “Voor mij was het plaatje compleet. Ik heb een toffe tijd gehad.

Rond haar dertigste begon er iets te kriebelen bij Edsilia. Ze had al geruime tijd een relatie met Tjeerd Oosterhuis. “Ik zag Tjeerd en ik was zo verliefd op ‘m. Hoe zou een combi van jou en mij nou er uit zien?” Edsilia is nu moeder van twee prachtige dochters. Naast haar mooie gezin is ze ook dol op het artiestenvak. “Ik heb misschien niet altijd nummer 1-hits gehad, maar ik heb succes in wat ik doe. Ik maak mensen gelukkig en blij. Dit maakt mijzelf ook blij.” 

Deel dit artikel