Yvette van Boven gaat weer op zoek naar bekende en onbekende enthousiaste streekbewoners die weten wat lekker eten en drinken is! Vanaf 13 december is Yvette terug met een nieuwe serie De Streken van Van Boven. 

Ze bezoekt samen met haar hondje Hughie nieuwe plekken in Nederland. Met haar gasten ontrafelt de culinair auteur en topkok de geschiedenis en de geheimen van de meest uiteenlopende regionale keukens van Nederland. Uiteraard geeft zij daar haar eigen draai aan met lekkere, makkelijke, maar altijd bijzondere ingrediënten. 

Waterland, Deventer en Rotterdam

Zo reist Yvette vanuit haar eigen achtertuin op de fiets door Waterland en ontmoet onkruideniers, plukt delicatessen op het Groningse wad met een oud-profwielrenner en zet samen met Joke Bruijs haar tanden in een ouderwets Rotterdams broodje Uierboord.

Özcan Akyol neemt Yvette mee naar zijn favoriete broodjeskraam in Deventer en meesterbakker Robèrt van Beckhoven maakt een ouderwets aardappelbrood in de Brabantse Meierij. Met haar keuken in de achterbak ontdekt Yvette weer vele oude en nieuwe smaken in Nederland.

Deel dit artikel