Yvette van Boven gaat op zoek naar heerlijke producten, bijzondere mensen en de schoonheid van de regio. Vandaag: Weerribben-Wieden, waar Yvette Giethoorns grootste Hollandse hit onder de Aziaten proeft, een oude eendenkooi bekijkt en haar eigen Aziatische streekgerecht met brandende rund wokt.
Hieronder vind je het recept voor een snelle koolslaw. Serveer 'm bijvoorbeeld bij de noedels met zwartebonensaus
Benodigdheden
- 300 gram witte kool, in reepjes
- 150 gram wortel julienne
- 2 rode uien, in fijne ringen
- 150 gram mayonaise (liefst Hellaman’s)
- Ca. 74 ml yoghurt
- Het sap van 1 citroen
- 1 eetl. komijnzaadjes
- 1-2 eetl. zoute soja
- 1 bosje (ca. 20 gram) verse koriander, grof gehakt
- 1 handvol pinda’s of cashewnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
Bereiding
Meng de witte kool, geraspte wortelen, rode uien, met lekkere mayonaise, yoghurt, zout en versgemalen zwarte peper, het sap van 1 citroen, komijnzaad en 1 eetl. zoute sojasaus met elkaar. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik zodat de smaken in elkaar kunnen trekken en de kool wat zachter wordt.
Dien op bestrooid met koriander en knapperige nootjes.