We maken kennis met de tien BN'ers die uit verschillende escaperooms moeten ontsnappen. Maar in The Big Escape rustig handjes schudden of onder het genot van een kopje koffie elkaar leren kennen, zit er niet voor ze in. Twee teams van vijf spelers worden meteen in een oude wagon opgesloten die direct vertrekt naar een geheime halte. Welk team weet onderweg het best samen te werken en het snelst te ontsnappen?

1. Escape: Treinwagon

Als ze aankomen op de eindbestemming zien ze meteen wat ze de komende acht weken te wachten staat: mooie, spannende, heftige en uitdagende escaperooms waar ze samen zo snel mogelijk uit moeten zien te komen. Er is maar één ding dat de spelers zeker weten: aan het eind van iedere aflevering moet één deelnemer The Big Escape verlaten.

2. De ronde tafel

Er worden in de eerste aflevering onderling meteen bondjes gesloten om het juiste sleutelwoord te raden… maar wie is te vertrouwen?

3. Escape: Geloftes

Over The Big Escape

In The Big Escape neemt Lauren Verster je mee in een spel waarin tien bekende Nederlanders zo snel mogelijk moeten ontsnappen uit een Escape Room; Dennis Weening, Kalvijn, Jessie Maya, Vivianne Bendermacher, Bastiaan van Schaik, Juvat Westendorp, Bobbi Eden, Kim Lammers, Zarayda Groenhart en Francisco Elson strijden met en tegen elkaar...

In het spel draait alles om snelheid, slimheid en samenwerking om uiteindelijk de finale te halen. De BN-ers worden iedere aflevering onderverdeeld in twee teams. Het team dat als eerste de escape room uit weet te komen ontvangt een aanwijzing die leidt tot een sleutelwoord… met dit sleutelwoord krijg je als speler immuniteit en zo voorkom je dat de andere spelers je naar huis kunnen sturen. Wie speelt het spel het best en blijft na de allerlaatste escape room als enige over?

Kijk iedere maandag om 20.25 uur naar The Big Escape op NPO 3.

Deel dit artikel