De negen overgebleven kandidaten gaan helemaal op de culturele tour. Ze strijden in wisselende teams met, maar ook tegen elkaar. Alles draait om snelheid, slimheid en samenwerking.

1. Escape: Woordzoeker

2. De ronde tafel

Maar een rustgevend museumbezoek zit er voor de teams niet in. Ook nu weer strijden ze in teams tegen elkaar om de felbegeerde aanwijzingen naar het verlossende sleutelwoord, want alleen dat geeft je immuniteit. Hoewel ... een van de escapes draait helemaal om een museum, alleen wordt de helft van een team opgesloten in de opslag vol kunstwerken.

De andere teamleden moeten schilderijen uitbeelden en alleen als ze dit snel en goed doen kan de oplossing om uit de escape te ontsnappen worden vrijgespeeld. Daarnaast worden de spelers ook nog in een andere samenstelling opgesloten in een oud leegstaand fabrieksgebouw en alleen met behulp van de graffiti op de grauwe grijze fabrieksmuren kunnen ze ontsnappen.

3. Escape: Schilderijen

Er is maar één ding dat de spelers zeker weten: aan het eind van iedere aflevering moet één van hen The Big Escape verlaten.

Over The Big Escape

In The Big Escape neemt Lauren Verster je mee in een spel waarin tien bekende Nederlanders zo snel mogelijk moeten ontsnappen uit een Escape Room; Dennis Weening, Kalvijn, Jessie Maya, Vivianne Bendermacher, Bastiaan van Schaik, Juvat Westendorp, Bobbi Eden, Kim Lammers, Zarayda Groenhart en Francisco Elson strijden met en tegen elkaar...

In het spel draait alles om snelheid, slimheid en samenwerking om uiteindelijk de finale te halen. De BN-ers worden iedere aflevering onderverdeeld in twee teams. Het team dat als eerste de escape room uit weet te komen ontvangt een aanwijzing die leidt tot een sleutelwoord… met dit sleutelwoord krijg je als speler immuniteit en zo voorkom je dat de andere spelers je naar huis kunnen sturen. Wie speelt het spel het best en blijft na de allerlaatste escape room als enige over?

Kijk iedere maandag om 20.25 uur naar The Big Escape op NPO 3.

Deel dit artikel