Er zijn nog acht kandidaten over. En ze krijgen nogal wat voor hun kiezen...

In hun zoektocht naar het sleutelwoord, dat immuniteit geeft, moeten ze drie escapes spelen die helemaal draaien om strijd en oorlog. Iedere escape levert een aanwijzing op voor het sleutelwoord, maar die krijg je niet zomaar. Op een verlaten erf van een boerderij spelen twee teams de ultieme battle royale tegen elkaar.

1. Escape: Lasergame

Twee commandanten zijn opgesloten in een schuur waarin ze via een monitor zicht hebben op het met camera's volgehangen slagveld. De overige spelers moeten alle tegenstanders zien uit te schakelen en hun teamleider zo snel mogelijk bevrijden. Maar er is een twist: alleen de spelers die overblijven krijgen met hun commandant de aanwijzing. Je kunt er dus voor kiezen om niet alleen je tegenstander, maar ook je eigen team uit te schakelen. En dat is precies wat er gebeurt. 

2. De ronde tafel

3. Escape: Horrorhuis

In een spectaculaire horrorescape moeten de teams een bloedig moordmysterie oplossen. Het team dat dit het snelste doet, wint de aanwijzing. Wie weet de meeste aanwijzingen te verzamelen en zo het sleutelwoord bij elkaar te puzzelen?

Kijk iedere maandag om 20.25 uur naar The Big Escape op NPO 3

Over The Big Escape

In The Big Escape neemt Lauren Verster je mee in een spel waarin tien bekende Nederlanders zo snel mogelijk moeten ontsnappen uit een Escape Room; Dennis Weening, Kalvijn, Jessie Maya, Vivianne Bendermacher, Bastiaan van Schaik, Juvat Westendorp, Bobbi Eden, Kim Lammers, Zarayda Groenhart en Francisco Elson strijden met en tegen elkaar...

In het spel draait alles om snelheid, slimheid en samenwerking om uiteindelijk de finale te halen. De BN-ers worden iedere aflevering onderverdeeld in twee teams. Het team dat als eerste de escape room uit weet te komen ontvangt een aanwijzing die leidt tot een sleutelwoord… met dit sleutelwoord krijg je als speler immuniteit en zo voorkom je dat de andere spelers je naar huis kunnen sturen. Wie speelt het spel het best en blijft na de allerlaatste escape room als enige over?

Deel dit artikel