De vierde aflevering van The Big Escape staat helemaal in het teken van spannende escapes die draaien om de planeten.

Escape: Klimaatkamer

Twee teams moeten een deelnemer zo snel mogelijk uit een hermetisch afgesloten klimaatkamer helpen te ontsnappen. De speler die is opgesloten in de klimaatkamer heeft de andere teamleden nodig om de correcte waarden van de temperatuur, waterstand en windkracht in te voeren. Maar waar rust en overzicht cruciaal zijn om te kunnen escapen raken de spelers in de klimaatkamer juist in blinde paniek.

De ronde tafel

Escape: De wereld vergaat

Op zoek naar de drie aanwijzingen naar het sleutelwoord krijgen ze ook nog een escape voor de kiezen waarbij ze met hulp van sterren- en planeetpuzzels de dat de wereld vergaat moeten zien te voorspellen. Maar ook hier is een soepele samenwerking weer ver te zoeken. Toch moet ook aan het einde van deze aflevering weer een speler de Big Escape verlaten.

Kijk iedere maandag om 20.25 uur naar The Big Escape op NPO 3

Over The Big Escape

In The Big Escape neemt Lauren Verster je mee in een spel waarin tien bekende Nederlanders zo snel mogelijk moeten ontsnappen uit een Escape Room; Dennis Weening, Kalvijn, Jessie Maya, Vivianne Bendermacher, Bastiaan van Schaik, Juvat Westendorp, Bobbi Eden, Kim Lammers, Zarayda Groenhart en Francisco Elson strijden met en tegen elkaar...

In het spel draait alles om snelheid, slimheid en samenwerking om uiteindelijk de finale te halen. De BN-ers worden iedere aflevering onderverdeeld in twee teams. Het team dat als eerste de escape room uit weet te komen ontvangt een aanwijzing die leidt tot een sleutelwoord… met dit sleutelwoord krijg je als speler immuniteit en zo voorkom je dat de andere spelers je naar huis kunnen sturen. Wie speelt het spel het best en blijft na de allerlaatste escape room als enige over?

Deel dit artikel