De grote finale van The Big Escape! De drie spelers die het spel het beste hebben gespeeld zijn over; Francisco, Juvat en Dennis. Ze hebben zich bewezen in de eenentwintig escapes van eerdere afleveringen én ze hebben het spel waarbij ze allianties en verbonden kunnen sluiten om andere spelers eruit te werken. Maar de drie uitdagendste én mooiste escapes liggen nog op ze te wachten.

Ze beginnen in een monumentale grot waar tijdens de Tweede Wereldoorlog achthonderd schilderijen van Nederlandse meesters veilig opgeslagen hebben gelegen. De Gamemaster geeft de drie finalisten de opdracht één van die kunstwerken te ontvreemden uit de grot. Doen ze dit binnen dertig minuten dan krijgen ze de aanwijzing naar het sleutelwoord, anders niet.

Aan de ronde tafel worden de spelers getest hoe goed ze de afgelopen weken hebben opgelet en onthouden wat ze allemaal hebben moeten doen in de talrijke escapes.

Slechts twee gaan hierna door naar de grote finale waarin acht puzzels leiden naar het slotwoord en degene die dit woord weet te achterhalen én dit het snelste weet te doen is de winnaar van The Big Escape 2019!

De spannende finale zie je maandag 22 april om 20.25 uur op NPO 3. Daarna is de aflevering hier terug te kijken.

Deel dit artikel