Maike Meijer bespreekt de voorstellingen en concerten waar we ons de komende maanden op kunnen verheugen. Maike is bekend van onder andere Toren C en schreef onlangs haar eerste boek 'Wen er maar aan'.

Maike Meijer3
 
Maike Meijer3
blockquote
Ik heb het gemist, maar ben wel gewoon door gegaan. Ik heb totaal niet stil op de bank gezeten.
Maike Meijer


1. King Lear
ITA Verwacht voorjaar 2021

Onder regie van Johan Simons en met Pierre Bokma in de hoofdrol, is King Lear een van de ontroerendste stukken uit de toneelliteratuur. Een verhaal over een koning, die pas in de aanschijn van de dood de waarde van de liefde leert. Hij is het regeren moe en wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters.

Het grootste deel gaat naar de dochter, die bewijst dat ze het meest van hem houdt. Maar zijn favoriete dochter Cordelia, de jongste, weigert hieraan mee te doen. Uit woede verbant Lear haar. Eens zijn rijk verdeeld, blijkt er geen plaats meer te zijn voor de oude koning. Zonder leger om voor hem te vechten, rest hem de ballingschap in de woestijn. Naarmate de tocht vordert, nadert Lear steeds meer de grens van de waanzin.

Maike: "Dat was voor mij het eerste moment dat ik dacht: dit is waar theater over gaat. Dit is waarom ik actrice wil worden. Johan heeft iets wakker gemaakt waardoor ik dacht: ik wil dit blijven doen."

King Lear
 
King Lear

Klik hier voor meer informatie over King Lear