Tussen Kunst en Kitsch
AVROTROS Tussen Kunst en Kitsch
Tussen Kunst en Kitsch

Veelgestelde vragen Tussen Kunst en Kitsch app

Aan het downloaden van de applicatie zijn geen kosten verbonden. Ook het ontvangen van de inhoud en pushnotificaties is gratis. Het downloaden van de applicatie is 100% veilig. AVROTROS is de afzender van de applicatie en garandeert dat er geen virussen worden verspreid bij het downloaden van de applicatie, zolang dat op een normaal gebruikt toestel is.

De iPhone app vereist iOS 9.0 of hoger. De Android app vereist versie 5.0 of hoger.

De app is alleen beschikbaar voor  iOS en Android toestellen, omdat deze besturingssystemen door de meeste mensen gebruikt worden.

De app is uitsluitend verkrijgbaar in Nederland en België.

Nee, het is niet nodig om te registreren, maar we raden het wel aan. Dit zijn de voordelen van aanmelden:

  • je scores blijven behouden als je uitlogt;
  • je kunt ook op andere apparaten spelen;
  • je kunt je vrienden uitnodigen om met je te spelen;
  • je account blijft bewaard als je de app opnieuw moet installeren;
  • je kunt je profielfoto en gebruikersnaam wijzigen. Je kunt zelf een gebruikersnaam verzinnen. Dit hoeft niet je echte naam te zijn als je dat niet wil.

Aanmelden via je Facebook account is makkelijker. Je kunt dan ook met je Facebook vrienden spelen. Wij zullen je Facebook gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden en we zullen geen berichten op jouw tijdlijn plaatsen.

Als je je aanmeldt via e-mail, dan gebruiken we jouw e-mailadres alleen om je een nieuw wachtwoord te kunnen sturen als je dit vergeten bent.

Nee, de app is alleen te gebruiken in verticale stand.

Als er in de rechterbovenhoek een tekentje te zien is, dan zijn er meerdere foto’s. Druk op de foto en veeg vervolgens over het scherm om de volgende foto te zien. Onderin het scherm is te lezen hoeveel foto’s er zijn. 

De lettergrootte en de kleuren van de app zijn niet aan te passen.

In de app vind je onder instellingen (de drie puntjes linksonder) de knop AUDIO en de knop MELDINGEN. Deze kun je aan- of uitvinken. Het is wel aan te raden om de meldingen aan te vinken, omdat je dan een bericht ontvangt bijvoorbeeld dat je aan de beurt bent of dat er een TV Challenge gespeeld kan worden.

Klik onderin op het icoon met het hoofdje (tweede van links) en dan op het potloodje PROFIEL BEWERKEN. Hier kun je het wachtwoord wijzigen.

Klik onderin op het icoon met het hoofdje (tweede van links) PROFIEL en dan op het potloodje PROFIEL BEWERKEN. Hier kun je je gebruikersnaam wijzigen.

Klik onderin op het icoon met het hoofdje (tweede van links) PROFIEL en dan op het potloodje PROFIEL BEWERKEN. Als je het potloodje bij het rondje aanklikt, kom je in de fotomap op je toestel en kun je een foto uitkiezen. Druk daarna op de knop OPSLAAN.

Klik onderin op het icoon met het hoofdje (tweede van links) PROFIEL en dan op het potloodje PROFIEL BEWERKEN. Hier kun je je e-mailadres wijzigen.

Als je spelers wil toevoegen aan je vriendenlijst om ze vervolgens te kunnen uitdagen, druk dan op ‘Vriendenbeheer’ (de twee poppetjes, tweede knop van rechts onderin). Druk op de knop ‘Vrienden toevoegen’. Hier kun je iemand toevoegen door zijn e-mailadres of zijn gebruikersnaam in te typen. 

De spelers die jij toevoegt krijgen hier geen bericht van.Je kunt alleen vrienden toevoegen die de app al gebruiken. Door te drukken op de knop ‘Vrienden attenderen op deze app’ kun je hen een uitnodiging sturen om de app te installeren. Als je via Facebook bent ingelogd, staan alle Facebook vrienden die de app hebben geïnstalleerd al in jouw vriendenlijst.

.

Klik onderin op de twee poppetjes (tweede van rechts) VRIENDENBEHEER. Als je het vuilnisbakje achter een naam aanklikt, dan verwijder je deze persoon.

Onder VRIENDENBEHEER zie je alleen die Facebook vrienden staan, die zelf ook met hun Facebook account zijn ingelogd in de Tussen Kunst en Kitsch app. Als je met Facebook vrienden wilt spelen die de app nog niet hebben, kun je ze via Vriendenbeheer uitnodigen om de app te downloaden.

Als je iemand verwijdert uit je vriendenlijst, dan verdwijnt hij ook uit de ranglijst.

Je kunt niet chatten met je tegenstander. Je kunt wel vanuit je vrienden attenderen op de app en ze uitnodigen om met jou te spelen. De app stuurt dan een e-mail aan degene die jij uitnodigt.

Je kunt een vriend maximaal één keer tegelijk uitdagen. En je kunt maximaal vijf keer een nieuw spel tegen een willekeurige tegenstander starten

Nee, dit kan niet. Uitnodigingen blijven 48 uur actief. Lopende spellen verdwijnen automatisch wanneer de speler die aan de beurt is langer dan 48 uur niet speelt. Niet bekeken uitslagen blijven staan in de "Speel nu" lijst. Het is dus belangrijk om deze uitslagen te bekijken, ook omdat de scores anders niet opgeteld worden bij je totaalscore. Spellen in de "Recent gespeelde spellen" lijst blijven 48 uur staan.

Als je een nieuw spel start, kan het zijn dat jouw tegenstander als eerste aan de beurt is. Het spelletje staat dan onder ‘Wacht op je tegenstander’ en je tegenstander heeft dan maximaal 48 uur de tijd om zijn/haar beurt af te maken. Daarna ben jij aan de beurt; het spelletje komt dan onder het kopje ‘Speel nu’ te staan.

Het aantal uren dat je onder de ronde ziet staan, is de tijd die jij of je tegenstander heeft om nog te spelen of te reageren op het spel. Voor elke ronde hebben jullie ieder 48 uur de tijd.

Na afloop van het spel en tussen de rondes kun je de antwoorden vergelijken. Als het spel gespeeld is blijft het nog 48 uur staan in de lijst ‘Recent gespeelde spellen’  en kun je alsnog de antwoorden terugzien.

Algemene voorwaarden

Tussen Kunst en Kitsch app

Deel deze pagina
Steun AVROTROS

Steun AVROTROS

Geniet je van onze kunstprogramma’s als Geheim van de Meester en Tussen Kunst en Kitsch? Steun je favoriete titels: word cultuurlid. Je ontvangt dan bovendien ons kunstmagazine MUZE.

Word lid