Expert glas en tegels. Gespecialiseerd in Waldglas, waaronder roemers, en gegraveerd glas.

Anna Laméris is sinds 1994 verbonden aan het familiebedrijf Frides Laméris Kunst- en Antiek te Amsterdam, dat haar ouders in 1963 opzetten. Ze runt de winkel samen met haar zus Kitty Laméris en broer Willem Laméris. Frides Laméris Kunst- en Antiek is gespecialiseerd in glas van de Oudheid tot het jaar 1800, tegels, aardewerk, porselein en objets de collection.

Anna Laméris studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceert en geeft lezingen. Daarnaast geeft ze met enige regelmaat les aan de opleiding voor glas en ceramiek restaurateur van de UvA en aan de Koninklijke Vereniging van Handelaren in Kunst en Antiek (KVHOK). Ze is gespecialiseerd in Waldglas, waaronder roemers, en gegraveerd glas.

FRIDES LAMERIS Kunst & Antiek
Nieuwe Spiegelstraat 55
1017 DD, Amsterdam
Tel: +31-20-626 40 66
www.frideslameris.nl

Museumtip: Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum heeft een prachtige en zeer uitgebreide collectie glas. Een groot deel van de collectie is erg mooi belicht opgesteld. In de vaste opstelling ‘special collections’ staan de mooiste (groene) roemers en ook een zeer diverse keuze uit de gegraveerde glazen van het museum.

Deel dit artikel