Expert: Boeken, prenten, gravures en tekeningen. Een kostbaar boek is kostbaar geboren. Wanneer in onze tijd een oud boek kostbaar is, dan was de inhoud en/of de vorm ook al kostbaar toen het voor het eerst gedrukt werd.

Sinds Bas Hesselink en zijn compagnon in 1970 Antiquariaat FORUM in 1970 oprichtten, is het antiquariaat uitgegroeid tot een wereldwijd bekend en erkend bedrijf op het gebied van zeldzame oude boeken, handschriften en prenten en kaarten. In 1977 gingen de compagnons uit elkaar en zette Bas Hesselink FORUM alleen voort. Antiquariaat FORUM heeft een voorraad van boeken op het gebied van onder meer reizen, natuurlijke historie, kunst, architectuur, kinderboeken, boekbanden, gekleurde illustraties, handschriften, incunabelen, wetenschap, medicijnen, muziek, embleemboeken, gastronomie en 16de-eeuwse boeken. In 2000 is Laurens Hesselink, de oudste zoon van Bas Hesselink, met zijn vader gaan samenwerken waardoor 35 jaar ervaring is gebundeld met nieuw enthousiasme, energie en nieuwe visies. 

Op afspraak: 

Antiquariaat FORUM 
Westrenen 
Tuurdijk 16 
3997 MS 't Goy-Houten 
Tel: 030-6011955 
Fax: 030-6011813 

Mijn museumtip: Museum Plantijn-Moretus in Antwerpen 

Hier kom je het dichtst bij de 16de-eeuwse sfeer waarin de drukker/uitgever/boekhandelaar Christoffel Plantijn († 1589) werkte. Dit was het tijdperk waarin de Zuid-Nederlandse boekproductie op haar hoogtepunt was.

Deel dit artikel