Expert: Zilver. Als je zilver wilt verzamelen begin dan eerst een tijd te kijken voordat je gaat kopen. Koop vervolgens de hoogste kwaliteit die je je kunt veroorloven.

blockquote
Met het verzamelen van antiek zilver geef je geld niet uit, je geeft er een mooiere vorm aan.
Emiel Aardewerk

Het gezegde 'met een zilveren lepel in de mond geboren worden' lijkt letterlijk van toepassing op Emiel Aardewerk. Als zoon van een antiquair van de derde generatie was Emiels speeltuin de vermaarde antiekbeurs in Delft. Opgegroeid tussen en met antiek was het slechts een kwestie van tijd tot het antiekvak ook hem zou grijpen. De enorme kennis en het enthousiasme van zijn vader Bram deden de rest. Na een driejarige praktijkopleiding startte Emiel in 1998 in de zaak bij zijn vader, A. Aardewerk Antiquair Juwelier in Den Haag, om als vierde generatie samen met zijn zus Esther dit familie bedrijf voort te zetten. 

Op afspraak: 
Jan van Nassaustraat 76 
2596 BV Den Haag 
Tel: 070-3240987

Mijn museumtip: Rijksmuseum 

Onze nationale musea hebben de fraaiste collecties Nederlands zilver. Ideaal om een referentiekader op te bouwen en een gevoel voor schoonheid te ontwikkelen. Het kijken begint hier! Het Rijksmuseum spant de kroon op de voet gevolgd door Het Haags Gemeentemuseum, Boymans van Beuningen in Rotterdam en het Fries museum.

Deel dit artikel