Expert 19de en 20ste eeuw schilderkunst bij Tussen Kunst en Kitsch en opgeleid als expert Oude Meesters.

Van jongs af aan was Emilie gefascineerd door alle soorten oude kunst. Het was dan ook een logische stap om kunstgeschiedenis te gaan studeren. Als student werkte ze bij de veilinghuizen Burgersdijk & Niermans en Van Stockum's, en deed ze ervaring op in buitenlandse musea en bij Kunsthandel Th. Laurentius. Daarna is ze gaan werken bij kunsthandel Hoogsteder & Hoogsteder, waar ze werd opgeleid tot expert Oude Meesters.

Mijn museumtips:
Tegenover mijn werk ligt het Mauritshuis, vol prachtige schilderijen, waar ik uren naar kan kijken. Met de kinderen kom ik er ook graag. Dankzij Maurits Muis is het museum zelfs voor peuters al een feest:
op hun tenen sluipen ze lange de stier, de trappen op en af langs de portretten, zoekend naar het Meisje met de parel.

Een andere favoriet is Teylers Museum in Haarlem, het oudste museum van Nederland. Alleen al het gebouw zelf, met de prachtige ovale zaal, is de moeite van een bezoekje waard. Het museum herbergt uiteenlopende collecties. Van eeuwenoude fossielen tot een fabelachtige collectie prenten en tekeningen, en van historische machines tot schilderijen, je vindt het in Teylers allemaal onder één dak.

Gegevens werk:
Hoogsteder & Hoogsteder
geopend op afspraak
Lange Vijverberg 15
2513 AC Den Haag
Mail: [email protected]
 

Deel dit artikel