Expert: Alles buiten Europa. Duizenden jaren lang is de kunst die mensen maakten een uitdrukking geweest van geloofsopvattingen en religieuze filosofieën.

Jaap Polak studeerde Europese kunstgeschiedenis, klassiek Sanskriet, kunstgeschiedenis en archeologie van Zuid- en Zuid-Oost Azië. Op dit moment staat Polak aangeschreven als een belangrijk expert op het gebied van Indo-Javaans goud, zilver en brons. In 1977 opende Polak zijn eigen zaak en sinds 1983 is Kunsthandel 'Polak Work of Arts' gevestigd op het huidige adres aan de Spiegelgracht. Hier bestaat de collectie uit Indiase miniaturen, sculpturen uit de late Middeleeuwen, uitingen van toegepaste kunst, zoals zilver, glas en ivoor, evenals Chinese kunst en ceramiek, en authentieke ethnografica. Jaap Polak is directeur van het Documentation Centre for Ancient Indonesian Art, een foto-archief voor studenten en wetenschappers. Daarnaast is hij voorzitter van de Artists for Nature Foundation, een organisatie die bedreigde natuurgebieden in de wereld op de kaart zet.

Spiegelgracht 3
1017 JP A'dam 
Tel: 020-6279009
Fax: 020-6222379

Mijn museumtip : Rijksmuseum voor Volkenkunde

De collectie van het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden omvat objecten uit onder meer China, Japan, Indonesië, Oceanië, Afrika, Groenland, Nieuw-Guinea, Siberië, Zuid-Amerika en Tibet.

Deel dit artikel