Expert oude schilderijen tot 1800.

Jim van der Meer Mohr (1956) is in 1983 als kunsthistoricus afgestudeerd. Na zijn studie heeft hij diverse functies bekleed in het kunstveilingwezen bij het Haagse Venduehuis der Notarissen, Phillips Auctioneers en Sotheby’s. Voorts is hij werkzaam geweest voor de Utrechtse Jaarbeurs, kunstverzekeraar Aon Artscope en het Taxatiebureau Apresa voor hij zich 1 januari 2005 gevestigd heeft als Fine Art Consultant, Register Taxateur VRT en publicist. 

Sinds 1983 heeft hij zo’n 200 artikelen gepubliceerd op het gebied van (kunst) geschiedenis, genealogie, collectioneren en verzekeren van kunst in diverse kunst- en genealogische tijdschriften. Verder is Jim voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau, bestuurslid van de Stichting Verenigd Register van Taxateurs en redactielid van De Beeldenaar, Tijdschrift voor Numismatiek en Penningkunst. Ook is hij een veel gevraagd spreker voor diverse bijeenkomsten van o.a. banken en verzekeraars. Wegens zijn verdiensten voor het Haagse Museum Bredius is hij in 2004 benoemd tot Erelid van het bestuur van de Stichting Bredius Genootschap.

www.vandermeermohr.nl

Mail naar: [email protected]

Mijn museumtip: Museum Bredius, een pareltje in Den Haag met een prachtige collectie schilderijen van oude meesters in een zeer fraai  achttiende eeuws pand. Mijn favoriete schilderij in het museum is de luitspeelster van Godfried Schalcken.

Deel dit artikel