Expert: oude boeken, handschriften en prenten en kaarten.

Het handelen in oude boeken is Laurens van kinds af meegegeven. In 2000 is Laurens Hesselink, de oudste zoon van Bas Hesselink, met zijn vader gaan samenwerken bij Antiquariaat FORUM dat in 1970 is opgericht. In 2008 heeft Laurens de dagelijkse leiding overgenomen.

Het antiquariaat is al vroeg uitgegroeid tot een wereldwijd bekend en erkend bedrijf op het gebied van zeldzame oude boeken, handschriften en prenten en kaarten. Laurens doet veel internationale gespecialiseerde antiquaren beurzen onder andere in Stuttgart, New York, Abu Dhabi, Dubai, Qatar, Londen en uiteraard ook Amsterdam. Antiquariaat FORUM heeft een brede voorraad van boeken op het gebied van onder meer reizen, natuurlijke historie, architectuur, gekleurde geïllustreerde werken, handschriften, incunabelen, wetenschap, medicijnen, embleemboeken, gastronomie en nog vele andere onderwerpen.

blockquote
Probeer oude boeken te verzamelen die er als nieuw uitzien
Laurens Hesselink

De waardering die je krijgt van een prachtig handgemaakt product uit de 17de eeuw met de wetenschap dat dit is uitgegeven door een belangrijke uitgeversfamilie, wetenschapper, reiziger of anders en dat het boek er naar 4 eeuwen nog steeds in een top conditie uitziet, dat is mooi om te zien. Probeer oude boeken te verzamelen die er als nieuw uitzien, compleet zijn en nog in de originele band zitten. Laurens zijn  favoriete onderwerpen zijn de VOC en de ontdekkingsreizen gemaakt naar Azië, Australië en andere verre landen.

Op afspraak te bezoeken.

Antiquariaat FORUM 
Tuurdijk 16 
3997 MS 't Goy-Houten 
Tel: 030-6011955 
Mail naar: [email protected]
www.forumrarebooks.com

Mijn museumtip: Het scheepvaart museum in Amsterdam. Het scheepvaart museum heeft een bijzondere collectie op het gebied van navigatie, zeeatlassen en globes.

Deel dit artikel