Expert: juwelen en vervanger van Martijn Akkerman.

Liefde voor kunst en antiek heeft Titia van huis uit meegekregen. Samen met haar interesse voor stenen en mineralen was een opleiding aan de Vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven een logische keus. Ze behaalde diploma’s goud- en zilversmeden alsmede FGA: een internationale cursus edelsteenkunde. Ze heeft jaren gewerkt als goudsmid maar ook bij handelaren en op de grote antiekbeurzen. Inmiddels is ze ook gecertificeerd als taxateur juwelen.

“Een sieraad boeit mij altijd weer vanwege de veelzijdigheid ervan. Het is in eerste instantie een technisch werk: prachtig om te zien hoe mensenhanden metaal en edelstenen kunnen transformeren tot een kunstwerk. Daarnaast is een sieraad ook een historisch object wat veel zegt over de tijd waarin het gedragen is en de eigenaren ervan. Verder vertelt een sieraad vaak een persoonlijk verhaal bijvoorbeeld omdat het een familiestuk is of verbonden aan een mooie herinnering.”

www.titiareusertaxaties.nl
Mail naar: [email protected]

Mijn museumtip: CODA in Apeldoorn: veel wisselende tentoonstellingen over het moderne sieraad en hopelijk in de toekomst ook een vaste opstelling. En voor wie in Lissabon is: het Museu Calouste Gulbenkian met een prachtige collectie werk van René Lalique.

Deel dit artikel