Expert: Oosterse kunsten en Etnografica.

Mr. W.E Bouwman, studeerde rechten en kunstgeschiedenis en nam in 1973 Kunsthandel Aalderink over. ‘Als kind was ik omringd door werk van Van der Leek, Raedecker en Toorop, maar ook hadden we Attische vazen, een Egyptische bronzen kat en een Tang-paard. Er waren veel kunstboeken, veel literatuur, en elke week gingen we naar een museum. Mijn moeder legde altijd een boek of tijdschrift voor mij open om nar te kijken.Variërend van Dufy tot een e-mail uit Limoges. Dat mede, heeft me een brede interesse bijgebracht. Op mijn 21ste was ik het jongste bestuurslid van de Vereeniging van Vrienden der Aziatische Kunst, waarvoor ik toentertijd activiteiten ontplooide.

Kunsthandel Aalderink
Spiegelgracht 15
1017 JP Amsterdam
020-6230211

blockquote
De kunsthandel is als een soort reis en het heeft me blij verwonderd wat ik op die tocht voor bijzonders ben tegengekomen.
Wim Bouwman

Mijn museumtip: Het Missiemuseum in Steyl aan de Maas.
Een ongelooflijk gevarieerde collectie uit alle windstreken van het Heidendom, opgezette dieren vogels, vlinders, Droste caçao blikjes, ethnografica waartussen zeer bijzonder stukken, alles huizend in een laat 19e eeuws Godencomplex aan de Maas. In de crypte is een mooie plek voor de Heilige Janssen gereserveerd, die bij HEEL hoog water wel eens onderstroomt.

Deel dit artikel