In het Gorcums Museum in Gorinchem taxeert expert Frank Welkenhuysen een portret van de hand van Rudolf Bonnet en in het Cobra Museum in Amstelveen taxeert expert Martijn Akkerman een bijzondere broche.

Expert Frank Welkenhuysen ontdekt in het Gorcums Museum in Gorinchem een portret van de hand van Rudolf Bonnet. Het werk, een cadeau van een oom, hing in de keuken van het ouderlijk huis van de eigenaresse in Indonesiƫ. Zij is altijd gek geweest op Balinese en Javaanse schilders en mocht het werk van haar vader meenemen naar Nederland toen zij daar ging studeren. Rudolf Bonnet was een Nederlandse kunstenaar die op latere leeftijd naar Bali vertrok om voorstellingen te maken van het dagelijks leven. Hoeveel is dit aandenken uit het ouderlijke huis waard?

In het Cobra Museum in Amstelveen taxeert expert Martijn Akkerman een broche. De huidige eigenaar erfde deze broche, maar zijn vrouw heeft hem nooit gedragen. Het stuk was vroeger van zijn tante. De broche is prachtig opengewerkt, dit wordt ook wel 'lacework' genoemd. Hierdoor zag je de de stof van de jurk erdoorheen. Men droeg in die tijd graag fijne stoffen in bijzondere kleuren.

Deel dit artikel