Eddy Boevink (53) uit Amersfoort heeft een gouden horloge meegenomen naar de opnamedag van Tussen Kunst en Kitsch die hij bezoekt. De emotionele waarde van het klokje is hoog, want het is het enige erfstuk dat hij heeft van zijn vader.  

‘Dit horloge is gemaakt door mijn oom, die goudsmid was. Hij gaf het aan mijn vader toen mijn ouders verkering kregen, zo’n 75 jaar geleden. Mijn vader overleed toen ik pas tien jaar oud was. Mijn moeder bleef achter met zeven kinderen onder de achttien jaar oud. Ze vond ons te jong voor een gouden klokje en gaf het aan de beste vriend van mijn vader, die later mijn peetoom werd. Hij heeft het bijna 35 jaar bij zich gehouden.

horloge
horloge met emotionele waarde
horloge

Toen ik 44 werd, vond hij dat het moment daar was om het klokje door te geven. In mijn jonge jaren ben ik lang verslaafd geweest aan harddrugs, maar op dat moment was ik gelukkig alweer jaren op het goede pad. Mijn peetoom vond dat het klokje daarom naar mij moest gaan. Dat was wel een bijzonder moment. Inmiddels is ook mijn peetoom overleden. Sindsdien draag ik het horloge elke dag.’

Waarde: 700 euro

Dit artikel komt uit MUZE - het magazine voor kunstleden van AVROTROS
Tekst: Dorien Duivenvoorden
Beeld: Henri Verhoef

Deel dit artikel