Hoeveel is dat kleine schilderij waard dat al jarenlang achter een kast op zolder verstopt staat? Is die glimmende, overdadige armband kunst of kitsch? En iets dagelijks als een peper- en zoutstel, dat kan toch nooit veel waard zijn? Met de Tussen Kunst en Kitsch App kun je zelf de waarde van objecten schatten!

Schat de waarde van de objecten die in de loop der jaren door onze experts zijn beoordeeld. Je neemt het daarbij op tegen een vriend of een willekeurige tegenstander. Degene die de meeste punten behaalt, wint het spel. Of speel de TV Challenge spelen: schat de waarde van de voorwerpen die in de komende uitzending van Tussen Kunst en Kitsch te zien zijn. Wie weet het expertniveau te behalen? 

Download de app via de Apple Store  of download via Google Play

Meespelen via de app

1300 Objecten uit de afgelopen jaren zijn in de app terug te vinden. Hoe meer goede schattingen, hoe hoger de speler scoort op de expertladder. Over alle objecten worden leuke feitjes en weetjes vermeld. De voorwerpen die Frits Sissing samen met de experts in de eerstvolgende uitzending aan de grote tafel behandeld zijn exclusief een week eerder al in de app terug te vinden. In de uitzending is dan niet alleen de taxatie van de expert te horen, maar zien kijkers ook meteen welke op waarde Nederland het object getaxeerd heeft.

Je speelt drie rondes:

Taxeren
In deze ronde schat je de waarde van drie objecten. Door aan het rad te draaien wordt er eerst een categorie bepaald. Hoe dichter je bij de door onze expert getaxeerde waarde zit, des te meer punten je krijgt. De punten zijn gebaseerd op een percentage van de werkelijke waarde. Je kunt maximaal 100 punten per antwoord verdienen, maar als je precies de juiste waarde schat krijg je een bonus van 50 punten.

Hoger/lager 
Eerst heeft je tegenstander geprobeerd van drie objecten de juiste waarde te schatten. Daarna geef jij per object aan of je denkt dat de werkelijke taxatie hoger of lager is dan de schatting van je tegenstander. Voor ieder goed antwoord ontvang je 50 punten. Een fout antwoord levert 0 punten op.

Multiple choice
In de finaleronde krijg je drie objecten te zien en kies je voor ieder object uit drie antwoorden de juiste waarde. Voor ieder goed antwoord ontvang je 75 punten. 

TV Challenge 
In de week voorafgaand aan de uitzending van Tussen Kunst en Kitsch kun je de TV Challenge spelen en extra punten verdienen. Dit doe je door de waarde te schatten van de vijf objecten die in de tv-uitzending aan de grote tafel worden besproken. Hoe dichter je bij de door onze expert getaxeerde waarde zit, des te meer punten je krijgt. In de uitzending zie je terug wat de waarde is die door de app spelers is ingeschat. En na de uitzending kun je in de app zien hoeveel extra punten je met de TV Challenge hebt verdiend.Door de app te downloaden ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van de AVROTROS Tussen Kunst en Kitsch App.

                                                                               VEELGESTELDE VRAGEN  

Deel dit artikel