Dit is het laatste seizoen dat Nelleke van der Krogt het programma presenteert. In deze uitzending onder meer aandacht voor twee bijzondere Japanse vazen en een aantal glas-in-lood ramen dat oorspronkelijk afkomstig is uit een reisbureau uit begin 20ste eeuw.

Expert Rob Driessen ontdekt in deze uitzending twee glas-in-lood ramen die oorspronkelijk afkomstig zijn uit een reisbureau uit de roaring twenties.

Roaring twenties

Expert Rob Driessen krijgt twee glas-in-lood ramen te taxeren, die oorspronkelijk uit een reisbureau uit begin 20ste eeuw komen. Doordat reizen per vliegtuig of cruiseschip toen bereikbaar werd voor de middenklasse, nam de reisbranche in die periode een hoge vlucht. De afbeeldingen op de ramen, waaronder dat van een vliegtuig, staan symbool voor het goede leven van de roaring twenties.

Japanse vazen

Ook zien we twee bijzondere Japanse vazen voorbij komen. Dergelijke vazen werden vaak op de vaart uit Japan meegenomen en kwamen zo terecht in Nederlandse kastelen en landhuizen. Ze zijn van brons vervaardigd en op een uitermate vakkundige manier geëmailleerd. De Japanners waren hier meesters in.

Uitgezonden op 15 april 2015

Deel dit artikel