Nog nooit eerder was er een Tussen Kunst en Kitsch-opname in het Rijksmuseum Amsterdam. Om te vieren dat het programma maar liefst 35 seizoenen bestaat, kwam daar zaterdagavond 2 juni jl. verandering in.

De grote tafel

Frits Sissing en de experts zitten pal voor de Nachtwacht en hebben het druk. En wanneer er een bijzonder voorwerp voorbijkomt, komt er ook een filmploeg het verhaal vastleggen.  Welke bijzondere vondsten er aan de grote tafel met Frits Sissing zijn besproken zie je in de jubileumaflevering van Tussen Kunst en Kitsch in het Rijksmuseum dit najaar op NPO 1.

Onder de Nachtwacht
Opnames onder de Nachtwacht
Onder de Nachtwacht

Kunst of kitsch?

Bij iedere opnamedag mogen duizend mensen ieder drie voorwerpen meenemen om te laten taxeren. Iedereen hoopt natuurlijk dat er tussen hun oude zolderspullen unieke pareltjes zitten. Dat is slechts bij 10 procent van alle ingebrachte spullen het geval. 

blockquote
Het blijft het leukste dat mensen echt niet doorhebben wat het is en dat het op zolder ligt of in een keukenkastje staat te verstoffen. En dan blijkt het echt heel bijzonder te zijn.
Frits Sissing

 Het presenteren van Tussen Kunst en Kitsch is voor Frits Sissing een feestje en dat komt juist door dit soort verhalen en momenten zo liet hij weten aan Pieter Jan Hagens in een interview in Radio EenVandaag.

Favoriet moment van Frits Sissing

De taxatie van een zilveren broodmandje is één van de favoriete momenten van Frits Sissing, die net zo verrast was als het publiek. "Dit zijn de mooiste verhalen die we hebben. Mensen die niet weten wat ze in huis hebben, het misschien zelfs al weg wilden gooien. En te horen krijgen dat het eenvoudige broodmandje dat ze ooit van hun moeder kregen maar liefst 60.000 euro waard is: "Hoeveel?! Nou, dat heeft mijn moeder ook niet geweten denk ik!"

Deel dit artikel