Heb je een vraag over een opnamedag van Tussen Kunst en Kitsch? Kijk of je vraag er bij staat.

Ik wil graag naar een opnamedag van Tussen Kunst en Kitsch. Wat moet ik doen?

Kijk wanneer er opnamedagen zijn. Bestel vervolgens kaarten voor de opnamedag van je keuze. Je kunt maximaal 2 kaarten per persoon bestellen. Kaarten zijn te koop vanaf € 5,- per stuk. Wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat altijd hard.

Moet ik lid zijn van AVROTROS om kaarten te kunnen bestellen?

Je hoeft niet lid te zijn/worden om een opnamedag van Tussen Kunst en Kitsch bij te wonen. Maar als lid heb je wel het grote voordeel dat je voor het tijdvak dat het beste schikt kaarten kunt bestellen. De uren (12.00 - 13.00 en 14.00 - 15.00) zijn exclusief gereserveerd voor AVROTROS-leden.
Als lid kun je wel een introducé, iemand die niet lid is, meenemen. Je betaalt als lid slechts 5 euro per persoon in plaats van 10 euro. Het lidmaatschap à 8,50 euro is tijdens je bestelling zo geregeld.  

Als omroepvereniging zijn wij afhankelijk van onze leden. Dankzij jouw steun kunnen wij mooie programma’s blijven maken zoals: Tussen Kunst en Kitsch, Het Prinsengrachtconcert, Radar, EenVandaag, Wie is de Mol? en Flikken Maastricht.

Ik woon in België. Kan ik ook kaarten bestellen?

Vanuit België is het mogelijk telefonisch te reserveren T: +31 35 672 6869 (Ma tm vr 9.00 - 17.00 uur) of mail [email protected] (dit is ook voor niet-leden)  

Hoe en wanneer krijg ik mijn kaarten?

Je krijgt de kaart(en) per mail toegezonden. Deze dien je zelf uit te printen en mee te nemen naar de opnamedag. Dit zijn de toegangsbewijzen. Je krijgt de kaart(en) toegestuurd nadat de betaling is voldaan en uiterlijk twee weken voor de opnamedag. Als je geen e-mailadres hebt opgegeven, worden de kaarten uiterlijk een week van tevoren naar uw postadres gestuurd.

Ik heb mijn kaarten betaald, maar ontvang geen mail?

Mogelijk is het e-mailadres niet correct ingevoerd waardoor de kaart(en) niet verstuurd kunnen worden. Voor AVROTROS-leden neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via: 035 672 6868 of stuur een mail naar [email protected]

De opnamedag die mijn voorkeur heeft is uitverkocht. Wat nu?

Vervelend dat de kaarten zijn uitverkocht. Houd de nieuwe opnamedagen goed in de gaten via onze website of Facebookpagina. Of abonneer je op onze kunstnieuwsbrief. Dan weet je tijdig wanneer de kaartverkoop weer start.

Kan ik niet op de reservelijst komen te staan?

Er is geen reservelijst. Blijf onze website, Facebookpagina of kunstnieuwsbrief in de gaten houden voor nieuwe opnamedagen.

Hoeveel voorwerpen mag ik tijdens een opnamedag laten taxeren?

Je mag maximaal drie voorwerpen per persoon meenemen om te laten taxeren. In de praktijk zien we dat niet iedereen zich daar aan houdt. Hiermee werkt men in de hand, dat er lange wachttijden ontstaan, ook voor de medebezoekers. We rekenen op ieders medewerking zich te houden aan het toegestane maximum.

Ben ik direct aan de beurt als ik bij een opnamedag aankom?

Op een opnamedag komen verspreid over de dag 1.000 bezoekers. Het kan zijn dat er veel waardevolle objecten bij zijn, waardoor meer opnames gemaakt moeten worden. Of er zijn meer dan gemiddeld veel mensen met schilderijen, waardoor daar mogelijk wachtrijen ontstaan. Afhankelijk van verschillende factoren kan het voorkomen dat je niet op precies tijd naar binnen kunt op het tijdstip dat op je ticket staat. Uiteraard doen wij er alles aan om de wachttijd tot een minimum te beperken.

Ik kom naar een opnamedag, maar ik wil niet in beeld, kan ik dat weigeren?

Als je naar een opnamedag van Tussen Kunst en Kitsch komt geef je daarmee toestemming om op TV te komen. Wij maken een televisieprogramma, dus als je perse niet in beeld wilt komen adviseren wij je om op een andere manier uw object te laten taxeren en niet naar de opnamedag te komen.

Ik heb een voorwerp waarvan ik geen idee heb wat het is. Mag ik dat ook meenemen?

Dat mag. Onze experts kunnen je er vast meer over vertellen.

Ik wil een bodemvondst laten taxeren. Kan dat?

Als je een archeologische bodemvondst wilt laten taxeren, is het noodzakelijk een bevestiging mee te nemen van de melding van de vondst (bijvoorbeeld een kopie van het vondstmeldingsformulier of een uitdraai uit Archis). De redactie kan hier naar vragen. Als je een geldig bewijs bij je hebt, zullen onze experts het voorwerp graag taxeren. Kijk voor meer informatie over de regelgeving op het gebied van archeologische vondsten op cultureelerfgoed.nl.

AVROTROS hecht groot belang aan de bescherming van het (roerend) cultureel erfgoed. Wij doen wat binnen onze mogelijkheid en verantwoordelijkheid ligt om herkomst en eigendom van de getoonde objecten te verifiëren en naleving van de wettelijke regels te stimuleren.

Ik wil een voorwerp uit een niet-westers land laten taxeren. Waar moet ik op letten?

Voor de invoer van bepaalde voorwerpen uit bijvoorbeeld Zuid- of Oost-Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Centraal- en Midden-Amerika zijn internationaal geldende regels opgesteld. Beschik je over een invoerbewijs van het gekochte object? Neem dit dan mee naar de opnamedag, dan weet je zeker dat je recht hebt op een taxatie van onze experts. Meer informatie over de regelgeving omtrent de invoer van niet-westerse kunst- en archeologische voorwerpen is te vinden op erfgoedinspectie.nl.

AVROTROS hecht groot belang aan de bescherming van het (roerend) cultureel erfgoed. Wij doen wat binnen onze mogelijkheid en verantwoordelijkheid ligt om herkomst en eigendom van de getoonde objecten te verifiëren en naleving van de wettelijke regels te stimuleren.

(Kunst)voorwerpen met asbest?

(Kunst)voorwerpen met asbest brengen gevaren met zich mee. Daarom is het verboden om voorwerpen waarin asbest verwerkt zit te gebruiken of te verhandelen. Het (de)monteren, transporteren, tentoonstellen en onderzoeken van bijvoorbeeld een beschilderd asbestpaneel kan voor verspreiding van asbestvezels zorgen. Het is daarom niet toegestaan om kunstvoorwerpen waarvan je vermoedt dat er asbest in zit, mee te nemen naar een opnamedag.

Hoe gaat een opnamedag in zijn werk?

Kunnen de experts mijn voorwerp ook vanaf een foto taxeren?

We ontvangen via Facebook en mail ontzettend veel foto's met daarbij de vraag wat het voorwerp op de foto waard is. Deze vragen kunnen we helaas niet beantwoorden. Om een taxatie te kunnen doen moeten onze experts de voorwerpen zien. We raden je daarom aan in de gaten te houden wanneer er een opnamedag georganiseerd wordt.

Wanneer wordt Tussen Kunst en Kitsch uitgezonden?

Bekijk de uitzenddata van Tussen Kunst en Kitsch in ons overzicht van uitzenddata op onze website.

Ik ben naar een opnamedag geweest. Wanneer komt de uitzending op televisie?

Ongeveer een half jaar na de opnamedag. Houd het overzicht van uitzenddata in de gaten.

Ik ben gefilmd tijdens een opnamedag. Waarom ben ik niet in de uitzending te zien?

Tijdens een opnamedag worden ontzettend veel opnames gemaakt. Zoveel dat niet alle opnames uiteindelijk in de uitzending belanden.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

Neem contact op met de redactie.

Deel dit artikel