Moet je dat granaten armbandje of dat schilderij met schaapjes op de hei nu wel of niet meenemen? Onze experts Martijn Akkerman en Pieter Jorissen vertellen wat je vooral WEL moet meenemen naar een opnamedag van Tussen Kunst en Kitsch. → bekijk de video hierboven.

Martijn-Akkerman-Singer-okt-2019_036.jpg
Martijn Akkerman
Martijn-Akkerman-Singer-okt-2019_036.jpg

Martijn Akkerman is er duidelijk over: ‘Als je thuis niet weet wat je hebt, moet je het vooral meenemen. De meeste mensen weten niet wat een granaten armbandje is, dus gewoon meenemen. En het verhaal achter het juweel is het belangrijkste'.

Ondanks dat hij veel juwelen voorbij heeft zien komen, hoopt Martijn Akkerman ooit nog eens een mooie diadeem of een collier dat strak om de hals wordt gedragen te ontdekken...

Pieter-Jorissen-Slot-Zeist.jpg
Pieter Jorissen
Pieter-Jorissen-Slot-Zeist.jpg

Pieter Jorissen: 'Bij schilderijen is dat moeilijk te zeggen. Je hebt zonnebloemen én zonnebloemen. En we weten allemaal een paar goede te hangen in Amsterdam! Je kan een saaie voorstelling van een beroemde kunstenaar hebben of een hele mooie voorstelling van een onbekende kunstenaar. En dan is het toch weer leuk om te bekijken'.

Ook al ziet Pieter Jorissen veel heidelandschappen  die weinig waard zijn, het zou zo maar eens een heidelandschap van Anton Mauve kunnen zijn. En dan heb je het over hele andere bedragen...

Deel dit artikel