AVROTROS.nl

Tussen Kunst en Kitsch

In dit kunstprogramma beoordelen diverse experts waardevolle voorwerpen, maar ook prullaria van bezoekers.
  • Elke woensdag | 20:30
  • NPO 1

Tussen Kunst en KitschIn Tussen Kunst en Kitsch beoordelen experts wekelijks voorwerpen van bezoekers. Soms waardevol, soms prullaria.

Kunstschatten en bijzondere kitsch
Tussen Kunst en Kitsch is sinds 31 oktober 1984 op televisie te zien. Het programma werd bedacht door Cees van Drongelen, naar het concept van het BBC-programma Antiques Roadshow (te zien sinds 1979). 

Anderhalf miljoen kijkers 
Al 30 jaar lang worden in Tussen Kunst en Kitsch de mooiste kunstschatten en de meest bijzondere kitschobjecten onder de loep genomen. Naar het programma kijken ruim anderhalf miljoen mensen.

Presentatoren
Cees van Drongelen presenteerde het programma vanaf de start tot zijn pensioen in 2002. Nelleke van der Krogt nam het stokje van hem over. Na 13 memorabele presentatiejaren verliet Nelleke van der Krogt het programma in 2015. Sinds 2 september 2015 wordt Tussen Kunst en Kitsch door Frits Sissing gepresenteerd.

Experts
De objecten die bezoekers meenemen worden beoordeeld door experts. Deze experts behoren tot de top van de Nederlandse kunst- en antiekspecialisten. Iedere expert heeft zijn eigen specialisme. Tijdens een opnamedag zijn dertien experts aan het werk. Expert Mieke Zilverberg werkt al sinds de eerste uitzending in 1984 mee aan het programma.

Geen voorbereiding
Elke expert heeft zijn eigen tafel. Duikt er een waardevol object of een bijzonder stukje kitsch op dan filmt een van de rondlopende cameraploegen de taxatie. De mooiste verhalen en meest bijzondere objecten worden aan de grote tafel van Frits Sissing gefilmd. De experts weten van tevoren niet welke objecten er meegebracht zullen worden. Dat maakt een opnamedag iedere keer tot een feest.

Bedankt!

Klik op de link in de bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.

AVROTROS nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste AVROTROS nieuws en weten welke programma's je kunt verwachten? Meld je dan aan voor de wekelijkse AVROTROS nieuwsbrief.