Tussen Kunst en KitschPreloader
Tussen Kunst en Kitsch
 • Heb je een vraag over Tussen Kunst en Kitsch? Kijk of je vraag er bij staat.

  Kijk wanneer er opnamedagen  zijn. Bestel vervolgens kaarten voor de opnamedag van je keuze. Je kunt maximaal 2 kaarten per persoon bestellen. Kaarten zijn te koop vanaf € 5,- per stuk. Wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat altijd hard.

  Je hoeft niet lid te zijn/worden van AVROTROS om een opnamedag van Tussen Kunst en Kitsch bij te wonen. Maar als lid heb je wel het grote voordeel dat je voor het tijdvak dat het beste schikt kaarten kunt bestellen. Dus ook voor de eerste drie tijdsblokken van een opnamedag. Deze zijn gereserveerd voor AVROTROS-leden. 

  Als lid kun je wel een introducé meenemen, iemand die geen lid is. Die betaalt dan net als een lid slechts 5 euro voor een kaartje in plaats van 10 euro. Het lidmaatschap is tijdens je bestelling zo geregeld.  

  Als omroepvereniging zijn wij afhankelijk van onze leden. Dankzij jouw steun kunnen wij mooie programma’s blijven maken zoals: Tussen Kunst en Kitsch, Het Prinsengrachtconcert, Radar, EenVandaag, Wie is de Mol? en Flikken Maastricht.

  Dat kan. Kaarten zijn te bestellen via de webshop.

  Je krijgt de kaart(en) per mail toegezonden. Deze dien je zelf te printen en mee te nemen naar de opnamedag. Dit zijn de toegangsbewijzen. Je krijgt de kaart(en) toegestuurd nadat de betaling is voldaan en uiterlijk twee weken voor de opnamedag. Als je geen e-mailadres hebt opgegeven, worden de kaarten uiterlijk een week van tevoren naar uw postadres gestuurd.

  Mogelijk is het e-mailadres niet correct ingevoerd waardoor de kaart(en) niet verstuurd kunnen worden. Neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via: 0900-8767000 of stuur een mail naar onze Ledenservice.

  Vervelend dat de kaarten zijn uitverkocht. Houd de nieuwe opnamedagen goed in de gaten via onze website of Facebookpagina. Of abonneer je op onze nieuwsbrief. Dan weet je tijdig wanneer de kaartverkoop weer start.

  Er is geen reservelijst. Blijf onze websiteFacebookpagina of nieuwsbrief in de gaten houden voor nieuwe opnamedagen.

  Je mag maximaal drie voorwerpen per persoon meenemen om te laten taxeren. In de praktijk zien we dat niet iedereen zich daar aan houdt. Hiermee werkt men in de hand, dat er lange wachttijden ontstaan, ook voor de medebezoekers. We rekenen op ieders medewerking zich te houden aan het toegestane maximum.

  Op een opnamedag komen verspreid over de dag 1.000 bezoekers. Het kan zijn dat er veel waardevolle objecten bij zijn, waardoor meer opnames gemaakt moeten worden. Of er zijn meer dan gemiddeld veel mensen met schilderijen, waardoor daar mogelijk wachtrijen ontstaan. Afhankelijk van verschillende factoren kan het voorkomen dat je niet op precies tijd naar binnen kunt op het tijdstip dat op je ticket staat. Uiteraard doen wij er alles aan om de wachttijd tot een minimum te beperken.

  Als je naar een opnamedag van Tussen Kunst en Kitsch komt geef je daarmee toestemming om op TV te komen. Wij maken een televisieprogramma, dus als je perse niet in beeld wilt komen adviseren wij je om op een andere manier uw object te laten taxeren en niet naar de opnamedag te komen.

  Dat mag. Onze experts kunnen je er vast meer over vertellen.

  Als je een archeologische bodemvondst wilt laten taxeren, is het noodzakelijk een bevestiging mee te nemen van de melding van de vondst (bijvoorbeeld een kopie van het vondstmeldingsformulier of een uitdraai uit Archis). De redactie kan hier naar vragen. Als je een geldig bewijs bij je hebt, zullen onze experts het voorwerp graag taxeren. Kijk voor meer informatie over de regelgeving op het gebied van archeologische vondsten op cultureelerfgoed.nl.

  AVROTROS hecht groot belang aan de bescherming van het (roerend) cultureel erfgoed. Wij doen wat binnen onze mogelijkheid en verantwoordelijkheid ligt om herkomst en eigendom van de getoonde objecten te verifiëren en naleving van de wettelijke regels te stimuleren.

  Voor de invoer van bepaalde voorwerpen uit bijvoorbeeld Zuid- of Oost-Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Centraal- en Midden-Amerika zijn internationaal geldende regels opgesteld. Beschik je over een invoerbewijs van het gekochte object? Neem dit dan mee naar de opnamedag, dan weet je zeker dat je recht hebt op een taxatie van onze experts. Meer informatie over de regelgeving omtrent de invoer van niet-westerse kunst- en archeologische voorwerpen is te vinden op erfgoedinspectie.nl.

  AVROTROS hecht groot belang aan de bescherming van het (roerend) cultureel erfgoed. Wij doen wat binnen onze mogelijkheid en verantwoordelijkheid ligt om herkomst en eigendom van de getoonde objecten te verifiëren en naleving van de wettelijke regels te stimuleren.

  Bekijk de reportage

  We ontvangen via Facebook en mail ontzettend veel foto's met daarbij de vraag wat het voorwerp op de foto waard is. Deze vragen kunnen we helaas niet beantwoorden. Om een taxatie te kunnen doen moeten onze experts de voorwerpen zien. We raden je daarom aan in de gaten te houden wanneer er een opnamedag georganiseerd wordt.

  Ongeveer een half jaar na de opnamedag. Houd het overzicht van uitzenddata in de gaten.

  Tijdens een opnamedag worden ontzettend veel opnames gemaakt. Zoveel dat niet alle opnames uiteindelijk in de uitzending belanden.

  Neem contact op met de redactie.