Willem van Hanegem is geen onbekende van de TV Show. De legendarische voetballer van Feyenoord, het Nederlands Elftal en vele andere clubs had een grenzeloos gevoel voor humor. En dat was een van de redenen waarom hij meer dan eens te gast was in het programma. 

Willem van Hanegem speelde 52 interlands, won de UEFA Cup met Feyenoord en werd met diezelde club drie keer kampioen van Nederland. Na zijn carrière als voetballer, werd Willem trainer en coach.

TV-Show-Willem-van-Hanegem-voetballer.jpg
Bron: AVROTROS
Willem van Hanegem was een voetballer met een sterk linkerbeen
TV-Show-Willem-van-Hanegem-voetballer.jpg

Thuis in het Midden-Oosten

In 1995 kreeg hij een aanbod om als trainer aan de slag te gaan in Saoedi-Arabië. Hij zag het als een uitdaging en avontuur en nam het aanbod aan. Samen met zijn vrouw Marianne en twee zoons vertrok hij naar het Midden-Oosten. Hij was er succesvol en voelde zich er thuis.

blockquote
Ik ben nog nooit door zoveel mannen gekust
Willem over zijn tijd in Saoedi-Arabië
TV-show-willem-van-hanagem-echtgenoot.jpg
Bron: AVROTROS
Willem van Hanegem en zijn vrouw Marianne
TV-show-willem-van-hanagem-echtgenoot.jpg

De rol van geld

Willem van Hanegem wordt geboren in 1944 en groeit op met zijn familie in het Zeeuwse Breskens. Bij een bomaanslag bleef er niets van hun huis over. Wim's vader en zeven andere familieleden kwam om het leven. Hij had geen rijke jeugd. Geld heeft hem nooit iets gedaan. Het belangrijkste is dat zijn vrouw en kinderen gelukkig zijn.

Kijk het interview met Willem van Hanegem uit 40 jaar TV Show hierboven terug.

Deel dit artikel