In 40 jaar TV Show een gesprek met Candy Dulfer over haar samenwerking met Prince die niet altijd soepel verliep. En we kijken terug op het bezoek van Prince aan de TV Show. In 1999 was Prince in de studio bij Ivo Niehe. Hij kwam voor promotie, met zo’n 20 man, naar Nederland en de TV Show was uitgekozen om een interview te mogen doen. Het zou een hoogtepunt van het programma worden maar het werd een kleine nachtmerrie…

De band kwam eerder aan in de studio dan Prince en alles liep relaxt. Maar toen kwam de grote meester zelf binnen. Hij had er de pest in en was chagrijnig. Dat begon al toen hij vanaf Schiphol niet naar Amsterdam bleek te moeten, maar naar de polder. Hij rekende op het Concertgebouw of een van de andere grote concerthallen. Maar in plaats daarvan kwam hij in een hele kleine tv studio in Almere.

Geen interview

Prince wilde geen interview meer geven en alleen de twee afgesproken nummers zingen. Na de twee nummers sprak Ivo de fans in de studio toe. Er zou geen interview komen. Teleurgesteld dropen de fans af. 

Maar toen klopte de bassist op de deur en zei dat Prince zo enthousiast was over de sfeer in de studio, dat hij tóch een gesprek wilde voeren. De studio was inmiddels half leeg omdat de fans al in de bus terug naar huis zaten. Ivo en zijn team renden naar buiten om de bus tegen te houden. De fans werden alsnog beloond op een interview met hun idool. Het werd een gesprek wat alle kanten op ging want Ivo had zijn aantekeningen al verscheurd. 

De uitzending werd verboden

Ivo en zijn team waren in een feeststemming omdat het toch gelukt was de zanger te spreken. Maar toen kwam Prince woedend de regiekamer uit. Hij vond de kwaliteit van de gemaakte opnames zo belabberd dat hij de uitzending ervan verbood. In plaats van het bezoek van Prince zond De TV Show een interview met Pia Douwes uit. 

Twee weken later belde er een postbode aan bij het privé adres van Ivo. Hij bracht een klein pakje. Prince had het optreden waarvan het geluid niet goed was, nagespeeld in zijn eigen studio. Zo mocht het wel uitgezonden worden, ook het gesprek. Bekijk de aflevering met Prince bovenaan dit artikel.

Candy Dulfer en Prince

Het was bekend dat Prince niet makkelijk was om mee te werken. Candy Dulfer werkte jarenlang met hem en weet uit eigen ervaring dat hij een erg humeurige en koppige kant had. 'Als hij vermoedde dat hij in de maling werd genomen, kon hij hard uit de hoek komen,' aldus de saxofoniste. Toch spaarde hij de jonge Candy, hij geloofde in haar. 

blockquote
Hij gaf me de ruimte en hij vertrouwde me. Hij geloofde in me.
Candy Dulfer

Moeilijk persoon

Al als klein meisje trad Candy met hem op. Ze heeft hem goed leren kennen en begrijpt zijn soms opmerkelijke keuzes. Prince heeft geen leuke jeugd gehad, een kind verloren en was altijd zoekende naar zichzelf. Hij kon niet geloven dat mensen ook oprecht aardig konden zijn. Candy liet echter niet met zich sollen en liep meerdere keren weg bij Prince. Misschien kon hij haar daarom wel waarderen. 

TV-Show-Prince-Candy-Dulfer.jpg
Bron: AVROTROS
Candy Dulfer werkte vaak samen met Prince
TV-Show-Prince-Candy-Dulfer.jpg

Basketballer

Prince werd geboren als Prince Rogers Nelson in Minneapolis. Op zijn 12de verliet hij het huis en het leek erop dat hij succesvol basketballer zou worden, maar Prince wilde de muziekbusiness in. Net als zijn ouders.

The Artist Formerly Known as Prince

Dat bleek geen slechte keuze. In 1983 werd de semi autobiografische film Purple Rain opgenomen. De soundtrack leverde Prince een Oscar op en dit betekende zijn wereldwijde doorbraak.

In 1993, toen Prince 35 was, veranderde hij zijn naam in The Artist Formerly Known as Prince. Dit deed hij omdat zijn vorige platenmaatschappij de rechten op de artiestennaam Prince bezat. Hij voelde zich een slaaf van de platenmaatschappij. Toen hij zes jaar later de rechten op zijn muziek terughad, luisterde hij weer naar de naam Prince.

Prince vierde zijn verjaardag niet en dat was volgens hem het geheim om jong te blijven. Hij overleed in 2016 op 57 jarige leeftijd. Hij werd dood aangetroffen in zijn woning. Een onopzettelijke overdosis van Fentanyl, een sterke soort morfine, werd hem fataal.

Deel dit artikel