Een uitgebreid portret van het advocatenechtpaar Geert-Jan en Carry Knoops in De TV Show. Ze behoren tot de top van de advocatuur. We kennen ze van grote strafzaken. Een unicum, een echtpaar dat in grote saamhorigheid gaat voor het recht van, in veel gevallen, ten onrechte veroordeelden.

Ex-marinier en verloskundige

Geert-Jan begon hij op zijn zestiende aan diepzeeduiken en had een grote fascinatie voor de Franse oceaan onderzoeker Jacques Cousteau. Hij wilde zeebioloog worden maar kwam als marinier in contact met het recht. Carry werkte ooit als verloskundige en later ging ze naar het conservatorium. Pas op haar 38-ste begon ze aan haat studie rechten. Nu wordt ze regelmatig voor haar werk onderscheiden. De ex-marinier en de verloskundige troffen elkaar voor het eerst op het advocatenkantoor van niemand minder dan Max Moszkowicz. 

blockquote
Ik viel bijna flauw toen ik hem zag
Carry Knoops

Ze begonnen hun eigen praktijk, het begin van een leven dat geheel in het teken staat van werken. De rolverdeling? Hij is de lopende encyclopedie, de geniale out of the box denker met fotografisch geheugen en zij is vooral praktisch ingesteld. Deze combinatie maakt dat hij de leiding heeft en dat iedereen om hem heen input geeft.

Ten onrechte veroordeeld

Geert-Jan en Carry zijn specialisten in internationale- en herzieningszaken. Bij dat laatste gaat het met name om mensen die ten onrechte veroordeeld zijn en soms al jaren vastzitten. Zoals Julio Poch, de voormalige Transavia vlieger die acht jaar onschuldig heeft vastgezeten in een Argentijnse gevangenis. En bejaardenverzorgster Ina Post, zij werd na heropening van haar zaak vrijgesproken van het doden van een bejaarde vrouw. Het echtpaar Knoop helpt deze mensen pro deo. 

Boksen en hardlopen

Het echtpaar is wereldwijd actief, van China tot Amerika, waar Obama advies vroeg wat te doen met de gevangenis Guantanamo Bay. Maar er is meer dan advocatuur in het leven van de twee. Geert-Jan is enthousiast bokser, hardloper en altijd in voor een fysieke uitdaging. De twee delen hun passie voor het zeilen en zijn regelmatig op de zee te vinden. 

Voor het eerst krijgen we een beeld van hun leven buiten de rechtszaal en de tv-studio. Zo trouwden ze twee keer en gaven ze elkaar na 27 jaar opnieuw het ja-woord met een belangrijke reden.

Bekijk het item uit De TV Show van 10 november 2020 bovenaan dit artikel terug.

Bekijk de hele uitzending van De TV Show

Deel dit artikel