Ontelbare artiesten zijn afgelopen jaren voorbij gekomen in de TV Show. Met een metersdik archief aan memorabele muzikale gasten laat Ivo Niehe vanaf zaterdag 17 december de beste optredens uit 40 jaar TV Show zien.

In de eerste aflevering uit deze reeks gaan we terug naar het vroege begin van de TV Show. De zogenaamde ‘pilot-aflevering’ moest in het oog springen en niemand minder dan Grace Jones was bereid om in het - toen nog - onbekende programma te verschijnen. Met een accordeon om haar hals zong ze in het programma de single 'I've Seen That Face Before'.

Nederlandse artiesten

In iedere aflevering zal ook een speciaal Nederlands blok langskomen. Herman Brood bijt deze keer het spits af. Waar veel artiesten graag playbackten op de televisie, stond Brood erop dat zijn optreden volledig live zou zijn. In deze aflevering zingt hij zijn hit uit 1978; Saturday Night. Ook zien we hem met Henny Vrienten een speciale versie van het nummer 32 Jaar zingen.

Herman-Brood-portret-tv-show.jpg
Herman Brood
Herman-Brood-portret-tv-show.jpg

Prince

De TV Show was naast Nederlandse artiesten ook het toneel voor veel wereldsterren. Opmerkelijk is het verhaal rondom het optreden van Prince, die in 1999 in het programma te gast was. Nadat de excentrieke Amerikaan op z‘n zachtst gezegd niet onder de indruk was van de studio waarin hij mocht optreden, weigerde hij na zijn performance een interview te doen. Maar omdat de sfeer er goed in zat in de studio kwam hij daarop terug, waardoor de inmiddels vertrokken fans snel teruggehaald werden.

TV-show-Prince-optreden.jpg
optreden Prince
TV-show-Prince-optreden.jpg

Eind goed, al goed zou je denken. Maar na het horen van de opnames verbood Prince het uitzenden ervan: de kwaliteit zou niet goed genoeg zijn. Uiteindelijk nam hij in zijn eigen studio de nummers nog eens op en stuurde dat bandje naar de studio in Almere. Met dit geluid mocht de TV Show het optreden van Prince wél uitzenden. In deze aflevering zien we de opnames van zijn single ‘The Greatest Romance Ever Sold’. 

De beste muziek uit 40 jaar TV Show is vanaf 17 december 2022 om 23.40 uur te zien op NPO 1.

Deel dit artikel