Jayden Ordonez is het pianotalentje van de toekomst. Het Hilversumse jongetje van acht jaar oud met de achternaam van zijn Colombiaanse vader wordt gezien als hét pianotalent van de toekomst. Toen hij vijf jaar oud was en zijn vader iets op de piano speelde, was hij verkocht.

Hij had meteen plezier in het indrukken van de witte en zwarte toetsen. Jayden nam het heel serieus en liet zich een pak aanmeten en studeerde zich suf met YouTube tutorials.

Jayden Ordonez
Jayden Ordonez
Jayden Ordonez

Zijn ouders kwamen in contact met de klassiek geschoolde docent Denise Lutgens en hij kon een proefles komen volgen bij haar. Zij zag gelijk dat de kleine jongen talent had. Hij kon nog niet lezen of schrijven maar voor ze het wist speelde hij Bach. Nog geen acht maanden na zijn eerste pianoles deed Jayden mee aan een groot internationaal concours, en hij won.

tv-show-Jayden-pianotalent.jpg
Bron: AVROTROS
Jayden en zijn pianodocente Denise Lutgens
tv-show-Jayden-pianotalent.jpg

Nu heeft hij drie keer per week pianoles van anderhalf uur, studeert thuis verder en volgt af en toe een masterclass. De normaal gesproken drukke Jayden wordt rustig als hij pianospeelt. Achter de toetsen is hij kalm en gedisciplineerd.

blockquote
Klassieke muziek maakt mij blij en gelukkig
Jayden

Maar Jayden blijft een kind en is altijd te porren voor een potje tafeltennis, zit op voetballen en doet aan kickboksen. Dit alles doet hij 'slechts' éen keer per week. Het liefst zit hij achter de piano want hij wil de beste pianist van de wereld worden. 

Bekijk het item van Jayden Ordonez in De TV Show bovenaan dit artikel.

Bekijk de hele uitzending van De TV Show

Deel dit artikel