Deze aflevering van De TV Show gaat over het jaar van minister Wopke Hoekstra en zijn partner Liselot. Ivo zocht ze twee keer thuis op. Hoe gaat het thuis met Nederlands politicus voor het CDA?

* Bovenstaande foto is gemaakt vóór de uitbraak van Covid-19

De eerste keer kort voor de uitbraak van het coronavirus, toen er nog net geen sprake was van de lockdown waarin het land terecht kwam. Het tweede gesprek met beide hoofdpersonen vond plaats tijdens het laatste weekend voor deze uitzending.

Hoe hebben ze elkaar leren kennen, wat is de reden dat Hoekstra zijn topbanen bij Shell en McKinsey inruilde voor de politiek? Hoe diep zijn de zakken van de minister nu nog, nu het virus ons waarschijnlijk nog maanden in de greep houdt? Zijn de problemen als ‘Groningen’ en de toeslagenaffaire niet gewoon ‘afgeschaald’?

Voorgenomen huwelijk

Maar ook: Hoe ziet het dagelijks leven eruit met hun vier kinderen, hoe enerverend waren de afgelopen maanden? Hebben ze hun voorgenomen huwelijk vanwege Covid inderdaad drie keer moeten uitstellen? Maar vooral, hoe anders ziet hun leven er nu uit dan negen maanden geleden? 

De TV Show met Wopke Hoekstra werd uitgezonden op dinsdag 13 oktober 2020. Kijk het item met Wopke Hoekstra bovenaan dit artikel terug.

clock update 11 dec 2020, 22:20

Wopke Hoekstra is minister van Financiën en wordt lijsstrekker van het CDA.

Deel dit artikel