Herman Brood was een begaafd zanger en pianist. Hij is bekend geworden met zijn band Wild Romance. Maar hij was ook acteur, auteur, kunstschilder en vader. In 40 jaar TV Show een openhartig gesprek met zijn twee dochters en vrouw Xandra. Ook blikken we terug op de keren dat Herman te gast was bij Ivo.

Herman Brood werd geboren in Zwolle. In zijn jonge jaren wees niets erop dat hij een wild leven zou gaan leiden. Want dat deed hij jaren later. Zijn leven stond ik het teken van seks, drugs en rock en roll. Die levensstijl werd hem fataal, op 54 jarige leeftijd maakt hij een einde aan zijn leven.

Herman-Brood-jongere-jaren.jpg
Bron: AVROTROS
Herman Brood in zijn jongere jaren
Herman-Brood-jongere-jaren.jpg

Aandoenlijk lief

In 1986 was Herman voor het eerst te gast in de TV Show. Hij zat aan tafel met zijn moeder en zijn opa zat in de zaal. Ivo stelde vragen en Herman mocht zelf niets zeggen. ‘Als baby was hij lief maar lastig', aldus zijn moeder. Zijn opa vult aan: ‘Hij is een fijn lief krengetje’.

blockquote
Van Herman heb ik nog nooit een grote mond gehad
Beppie Brood

Herman had de avond voor de opnames een lied geschreven. Het was een ode aan moeder Beppie die alle stormen met hem had doorstaan.

‘Ik heb alles gedaan wat niet mag, ik heb alles gedaan, zelfs overdag. Alles wat ik deed was streng verboden, alles wat ik deed was gelijk uit de mode.’ 

Herman-Broos-moeder-Beppie.jpg
Bron: AVROTROS
Herman zingt een ode aan zijn moeder
Herman-Broos-moeder-Beppie.jpg

Familieman

In de studio halen weduwe Xandra en dochters Holly en Lola herinneringen op aan Herman. Ondanks zijn wilde levensstijl was hij een echte familieman en dol op zijn dochters.

Sprong van het Hilton

Toch maakte hij in juli 2002 een eind aan zijn leven met een sprong van het Hilton Hotel in Amsterdam. Holly reed vlak daarna met haar moeder langs die plek. Ze zagen de traumahelikopter staan maar hadden geen idee wat er aan de hand was. Ze waren onderweg naar het circus. 

Huilen

Toen in de pauze van de show dochter Lola huilend met de politie binnenkwam, wisten ze dat er iets verschrikkelijks was gebeurd. Achteraf gezien waren er twee jaar eerder al tekenen dat het echt niet goed ging met Herman.

blockquote
Hij kon heel goed huilen
Dochter Lola
Xandra-Holly-Lola-Brood.jpg
Bron: AVROTROS
Lola, Xandra en Holly Brood
Xandra-Holly-Lola-Brood.jpg

Bekijk het gesprek in de video bovenaan dit artikel.

Deel dit artikel