Ze zijn al ruim 100 jaar oud en de positiviteit straalt van ze af. In 40 jaar TV Show een terugblik naar gesprekken met 100-jarigen. 'Ik ga zingend de kist in', aldus mevrouw van Schaik die meerdere malen te gast was.

Ze is nooit getrouwd geweest en kinderen heeft ze niet mogen krijgen, tot haar grote verdriet. Maar, zegt ze opgewekt: 'Ik heb 45 jaar kindertjes op de wereld geholpen!'. Ze is kraamverzorgster geweest. Mevrouw van Schaik was 102 jaar toen ze voor het eerst bij Ivo aan tafel zat. 

Het geheim van oud worden

Ze hebben allemaal weleens gerookt en gedronken. Optimisme, dat hebben deze mensen op hoge leeftijd gemeen. Het lijkt hét geheim van oud worden. Want ook zij hebben tegenslagen gehad in het leven.

Tumor

Mevrouw van Schaik was pas 5 jaar toen haar moeder in haar kraambed stierf. Ze kwam bij de nonnen terecht en begon, naar eigen zeggen, pas te leven toen ze 21 was en daar wegging. Toen ze een jaar of 30 was kreeg ze een tumor aan haar baarmoeder. Ze was op dat moment verloofd maar ze maakte het uit. Een huwelijk zonder kinderen vond ze maar niets. 

blockquote
Het leven is een geschenk, geniet er toch van zolang als je leven mag
Mevrouw van Schaik

Mevrouw van Schaik werd geboren in 1898 en overleed in 2005, ze was toen 107 jaar en 196 dagen oud. Ze vond het leven op 107-jarige leeftijd nog 'verschikkelijk mooi'.

Deel dit artikel