Ivo Niehe is op bezoek bij Jan Mulder en zijn vrouw Johanna voor een goed gesprek. Over zijn leven in het rustige Groningen, zijn carrière als schrijver en de liefde voor zijn Johanna.

Hij was eventjes van de buis, Jan Mulder (73). Zijn afwezigheid had een fysieke oorzaak, voor het eerst in zijn leven had hij lichamelijk ongemak. Hij kreeg, in de studio van De Wereld Draait Door, een kleine hersenbloeding. Notabene op de sterfdag van Johan Cruijff. Binnen tien minuten was Jan Mulder in het ziekenhuis en de volgende dag voelde hij zich weer goed. 

Jeugdliefde

De liefde tussen Jan en zijn Johanna begon in de eerste klas van de HBS. Inmiddels zijn de twee bijna zestig jaar bij elkaar en kregen ze twee zonen. Ze wonen in Groningen, in het huis was ooit van Johanna's ouders was. Jan hoopt dat de tijd hier langzamer gaat en hij een eindeloos leven kan leiden. Want, zoals hij zelf zegt: 'Dan heb je tijd om je te ontplooien.' Binnenkort verschijnt er een docuserie over de wens van Jan voor een eeuwig leven. Want honderd jaar vindt hij niet genoeg. 

blockquote
Ik ben een laatbloeier, talent heeft tijd en inzicht nodig.
Jan Mulder
Jan Mulder en zijn gezin
Bron: AVROTROS
Jan Mulder en zijn gezin
Jan Mulder en zijn gezin

Deel dit artikel