In deze aflevering van De TV Show is Ivo op bezoek bij advocatenechtpaar Knoops en is hij bij Jayden Ordonez, een 8-jarige pianotalent uit Hilversum.

Deze aflevering van de TV Show kijk je dinsdag 10 november 2020 om 21.30 uur op NPO 1. Daarna is de uitzending op deze pagina terug te kijken. 

Advocatenechtpaar Geert-Jan en Carry Knoops

In deze bijzondere aflevering van de TV Show een uitgebreid portret van het advocatenechtpaar Geert-Jan en Carry Knoops. Ze behoren tot de top van de advocatuur. We kennen ze van grote strafzaken. Een unicum, een echtpaar dat in grote saamhorigheid gaat voor het recht van, in veel gevallen, ten onrechte veroordeelden.

Ex-marinier en verloskundige

Geert-Jan begon hij op zijn zestiende aan diepzeeduiken en had een grote fascinatie voor de Franse oceaan onderzoeker Jacques Cousteau. Hij wilde zeebioloog worden maar kwam als marinier in contact met het recht. Carry werkte ooit als verloskundige en later ging ze naar het conservatorium. Pas op haar 38-ste begon ze aan haat studie rechten. Nu wordt ze regelmatig voor haar werk onderscheiden. De ex-marinier en de verloskundige troffen elkaar voor het eerst op het advocatenkantoor van niemand minder dan Max Moszkowicz. 

Carry: ‘Ik viel bijna flauw toen ik hem zag’. Ze begonnen hun eigen praktijk, het begin van een leven dat geheel in het teken staat van werken. De rolverdeling? Hij is de lopende encyclopedie, de geniale out of the box denker met fotografisch geheugen en zij is vooral praktisch ingesteld. Deze combinatie maakt dat hij de leiding heeft en dat iedereen om hem heen input geeft.

Ten onrechte veroordeeld

Geert-Jan en Carry zijn specialisten in internationale- en herzieningszaken. Bij dat laatste gaat het met name om mensen die ten onrechte veroordeeld zijn en soms al jaren vastzitten. Zoals Julio Poch, de voormalige Transavia vlieger die acht jaar onschuldig heeft vastgezeten in een Argentijnse gevangenis. En bejaardenverzorgster Ina Post, zij werd na heropening van haar zaak vrijgesproken van het doden van een bejaarde vrouw. Het echtpaar Knoop helpt deze mensen pro deo. 

Boksen en hardlopen

Het echtpaar is wereldwijd actief, van China tot Amerika, waar Obama advies vroeg wat te doen met de gevangenis Guantanamo Bay. Maar er is meer dan advocatuur in het leven van de twee. Geert-Jan is enthousiast bokser, hardloper en altijd in voor een fysieke uitdaging. De twee delen hun passie voor het zeilen en zijn regelmatig op de zee te vinden. 

Voor het eerst krijgen we een beeld van hun leven buiten de rechtszaal en de tv-studio. Zo trouwden ze twee keer en gaven ze elkaar na 27 jaar opnieuw het ja-woord met een belangrijke reden.

Bekijk het item over het echtpaar Knoops in De TV Show

Het echtpaar Knoops, een unicum in de advocatenwereld

Jayden Ordonez, het pianotalentje van de toekomst

Verder het verhaal van Jayden Ordonez. Het Hilversumse jongetje van acht jaar oud met de achternaam van zijn Colombiaanse vader wordt gezien als hét pianotalent van de toekomst. Toen hij vijf jaar oud was en zijn vader iets op de piano speelde, was hij verkocht. Hij had meteen plezier in het indrukken van de witte en zwarte toetsen. Hij nam het heel serieus en liet zich een pak aanmeten en studeerde zich suf met YouTube tutorials.

Jayden Ordonez
Jayden Ordonez
Jayden Ordonez

Zijn ouders kwamen in contact met de klassiek geschoolde docent Denise Lutgens en hij kon een proefles komen volgen bij haar. Zij zag gelijk dat de kleine jongen talent had. Hij kon nog niet lezen of schrijven maar voor ze het wist speelde hij Bach. Nog geen acht maanden na zijn eerste pianoles deed Jayden mee aan een groot internationaal concours, en hij won.

tv-show-Jayden-pianotalent.jpg
Bron: AVROTROS
Jayden en zijn pianodocente Denise Lutgens
tv-show-Jayden-pianotalent.jpg

Nu heeft hij drie keer per week pianoles van anderhalf uur, studeert thuis verder en volgt af en toe een masterclass. De normaal gesproken drukke Jayden wordt rustig als hij pianospeelt. Achter de toetsen is hij kalm en gedisciplineerd.

blockquote
Klassieke muziek maakt mij blij en gelukkig
Jayden

Maar Jayden blijft een kind en is altijd te porren voor een potje tafeltennis, zit op voetballen en doet aan kickboksen. Dit alles doet hij 'slechts' éen keer per week. Het liefst zit hij achter de piano want hij wil de beste pianist van de wereld worden. 

Bekijk het item van Jayden Ordonez in De TV Show

Jayden Ordonez, het jonge pianotalent

Deel dit artikel