In het veertigste seizoen van zijn programma deelt Ivo Niehe persoonlijke herinneringen en geeft inzicht in serieuze en triviale zaken rond het maken van zo'n lange serie. In deze aflevering zie je Belgische echtpaar Guy en Linda Pieters en Dean Schneider die leeft in de wildernis van Afrika.

In zijn zoektocht naar hoofdpersonen die je zelden of nooit op de Nederlandse televisie ziet, ontmoet Ivo Niehe het Belgische echtpaar Guy en Linda Pieters thuis in Saint-Tropez. Maar liefst zeventien jaar lang aasten ze op een huis in Saint-Tropez waar destijds een oudere weduwe woonde. Telkens als ze in de buurt waren gingen ze langs met een doosje bonbons en de vraag of ze het huis wilde verkopen. Uiteindelijk zwichtte de eigenaresse.

Zonder noemenswaardige opleiding, door de juiste mentaliteit en geholpen door het toeval van twee cruciale ontmoetingen werd Guy een kunsthandelaar van internationale reputatie en hoort hij nu bij de rijkste Belgen.

Bekijk het gesprek met kunstenaar Guy Pieters en zijn vrouw Linda

Linda en Guy Pieters

Leven in de wildernis

In Zürich vertelt Dean Schneider zijn opwindende levensverhaal. De jonge Zwitser was een uiterst succesvol ondernemer, lid van de jetset en leefde als een God in Zwitserland. Maar op zijn 24e had hij schoongenoeg van de zakenwereld en van de ene op de andere dag gaf hij alles op om in Afrika een nieuw leven te beginnen.

Hij kocht een stuk land in the middle of nowhere en zette er een huis neer. Daar begon hij een groot opvangcentrum voor bedreigde diersoorten en leeft hij temidden van de leeuwen, tijgers, cheeta’s, olifanten en kapucijnaapjes als één van hen. Samen met zijn medewerkers zorgt hij voor de dieren. Toeristen zijn niet welkom. 

blockquote
Waar je van houdt, dat wil je beschermen
Dean Schneider

Op zijn Instagram pagina deelt Dean indrukwekkende foto's van zijn leven in de wildernis in Afrika. 

Bekijk de inhoud op Instagram

Deze uitzending van De TV Show zag je dinsdag 27 oktober 2020 om 21.30 uur op NPO 1.

Deel dit artikel