In het 40e seizoen van zijn programma deelt Ivo Niehe persoonlijke herinneringen, geeft hij inzicht in serieuze en triviale zaken rond het maken van zo'n lange serie en ontmoet hij nieuwe, inspirerende hoofdpersonen uit binnen- en buitenland. In deze eerste aflevering gaat over het jaar van minister Wopke Hoekstra en zijn partner Liselot.

* Bovenstaande foto is gemaakt vóór de uitbraak van Covid-19

Ivo Niehe zocht het duo twee keer thuis op. De eerste keer kort voor de uitbraak van het coronavirus, toen er nog net geen sprake was van de lockdown waarin het land terecht kwam. Het tweede gesprek met beide hoofdpersonen vond plaats tijdens het laatste weekend voor deze uitzending.

Hoe hebben ze elkaar leren kennen, wat is de reden dat Hoekstra zijn topbanen bij Shell en McKinsey inruilde voor de politiek? Hoe diep zijn de zakken van de minister nu nog, nu het virus ons waarschijnlijk nog maanden in de greep houdt? Zijn de problemen als ‘Groningen’ en de toeslagenaffaire niet gewoon ‘afgeschaald’?

Maar ook: Hoe ziet het dagelijks leven eruit met hun vier kinderen, hoe enerverend waren de afgelopen maanden? Hebben ze hun voorgenomen huwelijk vanwege Covid inderdaad drie keer moeten uitstellen? Maar vooral, hoe anders ziet hun leven er nu uit dan negen maanden geleden? 

De TV Show, dinsdag 13 oktober 2020 om 21.25 uur op NPO 1.

Deel dit artikel