Ivo Niehe ontmoet Frans Lanting en Jane Goodall. De twee werkten samen aan een campagne om te laten zien hoe mooi maar ook kwetsbaar de aarde is. Ze sloegen hun handen ineen in de hoop extra impact te kunnen geven. Ze zijn een uiterst actief team en proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken en hun boodschap over te brengen.

Met gevaar voor eigen leven

Frans Lanting is een Nederlandse natuurfotograaf. Hij komt uit Rotterdam maar woont in Amerika. Zijn missie is om te laten zien hoe mooi de aarde is. Zo legt hij bijvoorbeeld met gevaar voor eigen leven een vulkaanuitbarsting op Hawaii vast. De woorden angst en risico komen niet in zijn vocabulaire voor. Hij raakte geïnspireerd door Jane Goodall omdat zij dieren als een idividu met karakter en emotie bekijkt.

De boodschap van Jane Goodall

Jane Goodall is een Engelse antropologe en biologe. Al ruim veertig jaar lang bestudeert ze het sociale en familiaire leven van chimpansees. Ze maakt zich zorgen om de klimaatcrisis en doet er alles aan om mensen bewust te maken van wat er zich afspeelt in de natuur.

‘De wereld is een puinhoop. Er is nog hoop maar we hebben niet alle tijd. We moeten met z'n allen in actie komen, ons gedrag veranderen en inzien dat als we zo doorgaan we het niet redden', aldus Jane Goodall.

blockquote
Je moet beseffen dat je elke dag een verschil maakt. En samen maken we een enorm verschil.
Jane Goodall

Bekijk het item hierbovenDit is een fragment uit de TV Show op Reis van zondag 29 maart 2020.

Deel dit artikel