De TV show heeft het geluk gehad dat ze in de afgelopen 40 jaar vaak bij het Engelse koningshuis op bezoek mochten. Vooral prinses Diana maakte veel indruk op de wereld. Een exclusief interview met haar man, prins Charles of Wales, zorgde voor hogere kijkcijfers dan verwacht. Diana's karakter en liefdadelijkheid ging niemand onopgemerkt. Door het tragische ongeluk in Parijs stond de wereld even stil. We kijken terug op haar leven en naar de interviews met haar familie.  

Interview verloving Diana en Charles

De NOS had in 1981 een kort stukje uitgezonden over de verloving van lady Diana en prins Charles of Wales. En wonder boven wonder weet de TV Show destijds het hele interview met het koppel in handen te krijgen. Een nuchterge reportage, over het aanzoek van prins Charles, de overgang van Diana's leven en hun toekomst.

Bruiloft's foto Prins Charles en Lady Diana
Bron: AvroTros
Bruiloft Lady Diana en Prins Charles
Bruiloft's foto Prins Charles en Lady Diana

De koninklijke familie ontmoeten 

In 1989 had de TV Show de eer om de man van koningin Elisabeth te interviewen: Prins Philip. Helaas mocht Ivo Niehe geen foto samen met hem maken, maar het was wel een waanzinnige ervaring om hem in Buckingham Palace te mogen interviewen. 

Twee Jaar later mocht de TV Show op bezoek bij de ex van prinses Margaret, lord Snowdon. In zijn prachtige landhuis laat hij met trots zijn foto's zien. Een daarvan is wereldberoemd geworden: De familiefoto van Diana, Charles en hun eerste zoon William. 

Het leven van Diana 

Ze was pas 19 toen Diana Spencer verloofd raakte met prins Charles. Een zware last kwam op haar schouders en haar leven werd niet makkelijker voor haar. Ze zocht troost bij anderen dan haar man. Vijf jaar lang had ze een relatie met legerofficier James Hewitt. 

Na 15 jaar getrouwd te zijn geweest met prins Charles, kwam er een einde aan hun huwelijk. Haar nieuwe liefde was de zoon van een Egyptische miljonair, Dodi Al Fayed. Het zouden haar laatste gelukkige dagen worden. 

Op een warme zomeravond rond middernacht in Parijs verlaten lady Diana en haar vriend hun hotel. Als ze in de auto stappen met hun chauffeur, worden ze achtervolgd door de paparazzi. Met hoge snelheden probeert de chauffeur aan de pers te ontkomen, met helaas een fatale afloop. Lady Diana was pas 36 jaar oud. 

De wereld rouwt

In 2000 mocht Ivo Niehe de vader van Dodi Al Fayed interviewen, na de dood van zijn zoon en Diana. Hij had zijn zoon al gewaarschuwd voor de paparazzi. Zo gelooft hij ook dat het niet alleen een ongeluk was, maar moord. 

Diana's broer, Charles Spencer, kwam met een verklaring. 

blockquote
Elke uitgever en hoofdredacteur die geldwolven erop uit hebben gestuurd om schandalige foto's van hun privé leven te krijgen, heeft bloed aan hun handen.
Charles Spencer, broer Diana

Het interview met Charles Spencer

Charles Spencer keerde terug naar Engeland en ging wonen in Althorp House. Daar was de TV Show in 2002, tot Ivo Niehe's grote verrassing. Na de beschuldigingen aan de pers, hadden ze niet verwacht dat ze Charles zouden mogen interviewen over de gebeurtenissen rondom zijn zus Diana. Maar Charles had onderzoek gedaan naar Ivo Niehe en de TV Show en waren ze goedgekeurd. 

Charles Spencer en Diana
Bron: AvroTros
Diana Spencer en haar broer Charles
Charles Spencer en Diana

Hij geloofde dat zijn zus humanitair bleef, ondanks haar belangrijke rol die ze al op jonge leeftijd opgezadeld kreeg. Ze was voorbestemd om de koningin van Engeland te worden en ondanks alle druk van het koningshuis en de media, bleef ze haar goedhartige zelf. 

In het huis staat een collectie van ongeveer 1.700 condoleanceregisters van over de hele wereld. Van ambassades, tot ziekenhuizen en gevangenissen. En achter het huis staat Diana's graf, wat nog steeds jaarlijks door duizenden mensen wordt bezocht. 

In Charles zijn herinneringen blijven de acties en al het goed wat Diana in haar leven heeft gedaan, belangrijker dan haar status en alle pracht en praal. 

Deel dit artikel