Ivo Niehe heeft een gesprek met Maye Musk, moeder van Elon Musk 

De moeder van

Maye Musk werd geboren in Canada en verhuisde samen met haar ouders en broertjes en zusjes naar Zuid Afrika toen ze twee jaar oud was. Daar leefden ze een avontuurlijk leven. De ouders van Maye hadden een eigen vliegtuig met één propellor en zonder radio. Hiermee maakten ze indrukwekkende reizen en in de winter ging het gezin naar de woestijn om daar drie weken te bivakeren onder primitieve omstandigheden.

Wie had ooit gedacht dat Maye later zou weelden in rijkdom en haar zoon in de top 3 van rijkste mannen ter wereld zou komen te staan. Elon Musk is de grote man van onder meer Tesla, Paypal en Space X. Hij is verantwoordelijk voor de eerste commerciële bemande ruimtevlucht. En hoewel hij altijd al een bijzonder slim kind was, heeft hij het niet altijd makkelijk gehad.

Vijf bijbaantjes

Elon groeide op in een gezin met drie kinderen, hij was de oudste. Zijn vader was al vroeg uit beeld, het huwelijk tussen hem en Maye was geen leuk huwelijk. En na negen jaar eindigde het in een pijnlijke scheiding. Vanaf toen, ze was 31 jaar, stond Maye er alleen voor. Ze moest alle zeilen bijzetten om haar gezin te onderhouden. Op een bepaald moment had ze vijf bijbaantjes om haar drie kinderen eten te kunnen geven. Modellenwerk heeft ze vanaf jonge leeftijd altijd kunnen blijven doen. En nog steeds, want op 72-jarige leeftijd is ze nog altijd een veel gevraagd supermodel.

Een tripje naar Los Angeles zat er niet in vanwege het coronavirus. Dus sprak Ivo Maye via een videocall. Ze vertelt over haar ‘genius boy’ Elon, het drama van haar echtscheiding, hun arme jaren en stemt zij op Donald Trump?

Het item met Maye Musk kun je bovenaan dit artikel terugkijken.

Bekijk de uitzending van De TV Show

Deel dit artikel