Als kind was hij onhandelbaar en depressief en zijn ouders wisten niet wat ze met hem aan moesten. Inmiddels is Harderwijker Peter Riezebos een grootheid in China. Hoe heeft zijn leven zo’n draai kunnen maken?

Als kind voelde Peter zich onbegrepen. Hij had huilbuien en weinig tot geen contact met zijn klasgenoten. Hij was depressief en toen zijn gedachten een dieptepunt bereikten, werd hij een week opgenomen. Die week werd een jaar en in de kliniek voelde hij zich goed. Daar had hij ritme, structuur en rust. Eenmaal terug in de buitenwereld voelde hij zich weer verloren.

De redding van zijn leven

En toen kwam hij Lindy tegen, zij bleek de liefde van zijn leven. Lindy gaf Peter zelfvertrouwen, iets wat hij nooit had gehad. 

blockquote
Ik zag in hem een hele lieve, zorgzame en rustige jongen
Lindy

Lindy toonde begrip voor wat Peter bezighield en op haar aanraden ging hij studeren en ontdekte hij zijn andere kant. Zijn onzekerheid veranderde in bewijsdrang.

Hij studeerde onder andere communicatie, bedrijfskunde en psychologie. Hij schreef een boek over hoe je van je zogenaamde leerstoornis je grootste winst kan maken.

Peter-Riezebos-vriendin-Lindy.jpg
Bron: AVROTROS
Peter en zijn grote liefde Lindy
Peter-Riezebos-vriendin-Lindy.jpg

Van de universiteit naar kunstenaar

Toch slaat Peter een onverwachte weg in, die van kunstenaar. Op zich niet heel raar want als kind zat hij altijd al overal te tekenen. Na vele reizen vond hij zijn rust in de miljoenenstad Shanghai en is de wereld zijn werkterrein. Inmiddels is hij een fenomeen in China en Amerika en leveren zijn doeken veel geld op. 

Zijn grote liefde Lindy volgt hem op zijn levenspad. Tegenwoordig gaan ze van project naar project. Want Riezebos ziet de wereld als een grote speeltuin.

Peter-Riezebos-nachtwacht.jpg
Bron: Peter Riezebos
Peters eigentijdse interpretatie van De Nachtwacht
Peter-Riezebos-nachtwacht.jpg

Altijd op zoek

Peter is ook vandaag nog altijd op zoek naar de realiteit, naar wie je wil zijn. En daar heeft hij nog altijd hulp bij want in zijn hoofd is het nog vaak een rommeltje. Hij wil een voorbeeld zijn voor jongeren en laten zien dat je zoveel kan bereiken in het leven als je je niet laat dicteren door standaard waarden van geld en succes. 

Bekijk het item met Peter Riezebos

Wie is Peter Riezebos?

De TV Show terugkijken

Deel dit artikel