Hij moet elke dag een paar keer bukken, Rob Zwaan (52) is de langste man van Nederland. Zonder schoenen is hij 2 meter en 23 centimeter lang en hij staat daarmee in het Guinness Book of Records. 

Hormoontherapie

Als jonge jongen was hij al groot maar er was nog geen reden tot zorgen. Na zijn tienerjaren bleef hij groeien, net als zijn broer die ook flink langer is dan 2 meter. Rob’s ouders hebben nog onderzocht of er mogelijkheden waren het groeiproces te stoppen. Hormoontherapie leek de meest praktische oplossing maar omdat daar destijds nog best wat bijwerkingen aan zaten, hebben ze dat niet doorgezet.

blockquote
Als je dan lang bent, dan maar de langste
Rob Zwaan

Basketballen

25 jaar geleden werd Rob in het uitgaansleven van Amsterdam benaderd door een Amerikaan die vroeg of Rob kon basketballen. Rob was totaal niet sportief maar de man wilde het toch proberen. Hij liet Rob naar Californië komen maar daar bleek al snel dat het niets werd op het basketbalveld. De Amerikaan gaf niet op en probeerde het met Rob in Japan. Hij zag dollartekens door als manager van Rob geld te verdienen. Maar helaas, ook in Japan kwam een carrière als basketballer niet van de grond. De lengte had hij, het talent helaas niet.

Bezienswaardigheid

Naast zijn baan is Rob liefhebber van door hem zelf gebrouwen biertjes. Samen met zijn broer en een paar vrienden heeft Rob 14 speciaalbiertjes op de markt gebracht. Ze verkopen dit tijdens festivals en met twee van die lange mannen zijn ze altijd een bezienswaardigheid.

Rob is overigens niet de langste man ter wereld, Sultan Kösen uit Turkije met zijn 2 meter en 51 centimeter mag dat record op zijn naam schrijven.

Het interview met Rob kun je bovenaan dit artikel terugkijken.
Fragment uit De TV Show van dinsdag 24 november 2020.

Deel dit artikel