Ivo Niehe heeft een ontmoeting met Karin Hazelhoff Roelfzema – echtgenote van de in 2007 overleden Soldaat van Oranje.

Verder een portret van de 90-jarige huisarts Nico van Hasselt die nog zeven dagen per week in touw is voor zijn patiënten. Hij overleefde in de oorlog de dodencel en verschillende concentratiekampen.

Daarnaast spreekt Ivo een vader die 6000 kilometer loopt voor de genezing van zijn zoon die aan non-Hodgkin lijdt.

Ivo Niehe heeft een ontmoeting met Karin Hazelhoff Roelfzema – echtgenote van de in 2007 overleden Soldaat van Oranje. Hij praat met haar over hun leven samen op Hawaii, over wie Erik Hazelhoff werkelijk was en de jaren van extreme armoede nadat hij na de bevrijding uit Nederland vertrokken was. Karin: “Een avonturier? Nee, je riskeert je leven niet voor een avontuur. Oorlogsheld? Hoe ver stond dat van hem af”.

Verder een portret van de 90-jarige huisarts Nico van Hasselt die nog zeven dagen per week in touw is voor zijn patiënten. Hij overleefde in de oorlog de dodencel en verschillende concentratiekampen, werd later door zijn vader afgewezen (“Een van Hasselt zit niet in de gevangenis.”) en voerde na zijn 65e een jarenlange strijd tegen zorgverzekeraars om door te mogen blijven werken. Dat hij de rechtszaken won, betekende dat er geen leeftijdsgrens meer is.

Daarnaast spreekt Ivo een vader die 6000 kilometer loopt voor de genezing van zijn zoon die aan non-Hodgkin lijdt.

Deel dit artikel